Прессекретарка президента Володимира Зеленського розповіла, що новини щодо стану здоров'я глави держави та власне її здоров'я дуже швидко набули характеру "фейкових".

Читайте Знай в Google News!

Відповідну публікацію вона розмістила на своїй сторінці в соціальні мережі "Інстаграм".

Все почалося з інтерв'ю радника голови ОПУ Михайла Подоляка, у якому головний відповідальний за роботу з медіа заявив, що сам президент та голова Офісу Президента Андрій Єрмак госпіталізовані у Клінічній лікарні "Феофанія".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Імовірно, відомий політтехнолог, який свого часу був допущений тоді ще не позбавленим статуса президента Януковичем спостерігати знамениті стрибки по пеньках, хотів лише розповісти, що глава держави знаходиться на самоізоляції в приміщенні, спеціально обладнаному для роботи, але новину швидко перекрутили.

Наводимо подальшу історію подій зі слів Юлії Мендель.

Хвороба Президента стала потужним джерелом для фейків, маніпуляцій та конспірології. 12 листопада о 5:30 вийшло інтерв`ю радника Офісу Президента, де він згадав, що Президент перебував у лікарні. Однак пояснення, коли він опинився в лікарні і що це був найправильніший варіант, не вийшло.

6:30: Прокинулася «хвора на коронавірусну інфекцію». Притому, що мій тест у суботу був негативним, а жоден журналіст навіть не перепитав для перевірки інформації.

Приблизно 9:00: інформація про мою «неіснуючу хворобу» пройшла навіть на великих національних телеканалах.

Приблизно 9:00: рядок про те, що Президент у лікарні, підхопили телеграми і купа онлайн-медіа. Інформація миттєво подалася як погіршення стану Президента і так само миттєво розлетілася світом.

09:12: Написала пост про фейковість новини про свою хворобу. Намагалася дізнатися у журналістів, чому вони не перевірили. Одна з відповідей: «Бо була ніч». Вночі інформація видається без перевірки.

09:31: поквапилася всіх заспокоїти, що і у Президента, і у Керівника його Офісу симптоми легкі, а в лікарню він переїхав ще у вівторок.

9:33: перша журналістка написала перевірити інформацію про те, чи я хвора.

Ще до 10 ранку мене набрали чи написали майже всі світові агентства, а також найвідоміші медіаплатформи США та Канади, аби з`ясувати, що нічого критичного не сталося.

Десь по 10: посипалися звинувачення, що Президент займає чиєсь місце в лікарні. Притому, що рішення переїхати до лікарні Президент прийняв, аби не витрачати бюджетні кошти на переформатування дому для роботи дистанційно та не відволікати від роботи медиків. А лікування Президента передбачено в цій лікарні протоколом.

14:15: Дізналася, що деякі журналісти намагаються прорватися в лікарню, аби з`ясувати, чи правда, що «під приводом хвороби Президент та Керівник Офісу відправилися на відпочинок».

Цікаво, що буде до кінця дня...

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляє портал "Знай.uа", Зеленський наробив галасу в Дніпрі, українці не розгубилися: "до Бени відзвітувати прилетів".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Олена Зеленська розповіла про самопочуття зараженого Covid-19 президента: "Ізолювався, продовжує працювати".

Також "Знай.ua" писав, президент України Зеленський заразився коронавірусом.