У соціальній мережі "Фейсбук" було змінено підпис на сторінці чинного президента США Дональда Трампа. Тепер він визначається вже не як "президент", а лише як "кандидат на державну посаду" — хоча згідно з американським законодавством, його статус все ще не змінився.

Читайте Знай в Google News!

Ці дані легко підтвердити, відвідавши сторінку Трампа у фейсбуці, про що пишуть численні користувачі соцмереж та низка телеграм-каналів.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Окрім того, публікації чинного президента супроводжуються оголошенням від адміністрації соцмережі про те, що прогнозованим переможцем виборів є Джо Байден. Такі додаткові міри застосовуються у фейсбуці з метою боротьби з фейковими новинами.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Однак американська фактчекінгова ініціатива PolitiFact Інституту медіа-досліджень Пойнтера спростовує ці дані, заявляючи, що така дефініція на сторінці Трампа була присутньою ще до виборчих перегонів, а отже фейсбук не вдавався до жодних змін і все ще вважають Трампа 45-м президентом Сполучених Штатів Америки.

Скріншот politifact.com
Скріншот politifact.com

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вибори в aСША: у Байдена абсолютний рекорд, оскаженілий Трамп йде до суду

Як повідомляв портал Знай.u, в Україні відстежували процес виборів президента в Сполучених Штатах Америки.

Також Знай.ua писав, в Америці спалахнув справжній скандал з Дональдом Трампом і Джо Байденом.