Міністр охорони Здоров'я України Максим Степанов, у якого нещодавно підтвердився тест на covid-19, заявив, що у випадку скасування всіх протиепідемічних заходів, які запровадили через пандемію, то захворюваність зросте до 30 тис. хворих на день.

Читайте Знай в Google News!

За словами міністра, це закінчиться колапсом медичної системи в країні. Про це Максим Степанов заявив в ефірі шоу "Свобода слова".

Максим Степанов, скріншот
Максим Степанов, скріншот

"Якщо скасувати всі протиепідемічні заходи, а я так розумію, що іноді просто так і налаштовані, то ми побачимо зростання до 20-25-30 тис хворих. Потім отримаємо дуже швидко заповненість 100% ліжок в наших лікарнях і колапс медичної системи. Жодна країна світу ще не придумала іншого способу стримування розвитку епідемії, ніж введення протиепідемічних заходів. Підкреслюю, жодна країна світу. Вірус передається від однієї людини до іншої. І дуже важливо саме перервати цей ланцюг передачі хвороби", - сказав Максим Степанов.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian

Він зазначив, що європейські країни вводять жорсткий локдаун і довше, ніж на три тижні. Також є інформація, що до кінця року сімейні лікарі отримуватимуть вже 650 гривень за кожного хворого, а не 600 гривень, як їм виплачують зараз. Рішення було схвалено на засіданні Уряду 16 листопада.

Міністр розповів, що Кабмін також погодився виділити 118 млн гривень на створення польових госпіталів у Києві, Краматорську та Одесі. Зараз, зазначає Степанов, важливо не тільки збільшити кількість ліжок у діючих лікарнях, а й облаштувати нові місця для розміщення хворих.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Чернівецький лікар зізнався у найболючішому: "Вільні ліжка з'являються, коли хтось помирає".

Як повідомляв Знай.uа, Шмигаль розповів, коли і на скільки можуть ввести локдаун в Україні.

Знай.uа писав, нардепи накинулися на прем'єра Шмигаля за введений карантин - "Снігова куля" завалить всю державу.