Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду остаточно визнала законним і обґрунтованим закриття справи «Роттердам+».

З 17 листопада це рішення вступило в законну силу і подальшому оскарженню не підлягає.

Відповідне рішення 17 листопада оголосив головуючий суддя Ігор Панаїд.

"Апеляційне провадження на рішення ВАКС від 24 вересня закрити», - оголосив суддя.

Таким чином набуло чинності рішення ВАКС, яким постанову САП про закриття справи «Роттердам+» через відсутність складу злочину визнано законною та обґрунтованою.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Я так розумію, що звертаючись з такою заявою, сторона (Віктора Чумака-прим.) чітко розуміє, що у разі закриття апеляційного провадження, Ухвала слідчої судді (про закриття справи " Роттердам+» -прим.) набере силу і буде дійсним після оголошення судом апеляційної інстанції», - повідомив у суді прокурор САП Віталій Пономаренко.

Нагадаємо, справу " Роттердам»" було закрито 27 серпня 2020 р.

29 вересня це рішення підтвердив офіс генпрокурора.

24 вересня Вищий антикорупційний суд також підтвердив законність цього рішення закрити справу.

Віктор Чумак подав апеляцію до ВАКС, однак після слухання вирішив відкликати свою скаргу і припинити оскарження закриття справи Роттердам+. Таким чином, рішення суду від 24 вересня вступило в законну силу і на поточний момент справу «Роттердам+» закрито.