У квітні 2020 року для перевезення з Китаю вантажу компанії "Епіцентр" влада підняла в повітря ще один літак АН-225 "Мрія". До цього літак ніколи не літав.

Читайте Знай в Google News!

Про це заявив народний депутат від фракції "Слуга народу" Андрій Мотовиловець у інтерв'ю "Бабелю".

Так, за словами нардепа, перші місяці пандемії з Китаю в Україну його доставила "Мрія", яку президент Володимир Зеленський зустрів особисто.

"У нас є два літаки "Мрія" – один, який зараз постійно літає, другий, який завжди стояв. І замовлення "Епіцентру" дозволило підняти "Мрію" номер два і полетіти в Китай. На підтвердження того, що у нас є авіабудування і найбільший літак – символ України", - сказав Мотовиловець.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Мрія" Ан-225, фото Wikimedia Commons
"Мрія" Ан-225, фото Wikimedia Commons

Пізніше виявилося, що насправді в Україні є лише одна "Мрія", другий екземпляр багато років коштує недобудований. Це підтвердили в держпідприємстві "Антонов".

"Але на підприємстві збереглися агрегати для побудови другого примірника: фюзеляжу, консолі крила, хвостового оперення. У свій час активно обговорювалася можливість її добудови, але проект так і не був реалізований", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в квітні президент "Антонова" Олександр Донець зазначив, що добудовувати другий літак компанія не буде – він себе не окупить. У 2012 році, коли Україна співпрацювала з Росією, цей проект оцінювали в 460 мільйонів доларів. Тепер, у разі його реалізації, сума значно зросте.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, нардепи накинулися на прем'єра Шмигаля за введений карантин.

Як повідомляв портал Знай.uа, Нацкорпус нагрянув у "Епіцентр" Герег нагадати про карантин.

Також портал Знай.uа писав, що Андрій Садовий пояснив, чому Львів ігнорує карантин.