Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев міг кардинально змінити позицію щодо законопроекту №3656 в інтересах «скрутчиків» ПДВ.

Про це повідомляє Політека з посиланням на 24 канал.

Нагадаємо, законопроект № 3656 пропонує знизити ПДВ для аграріїв з 20% до 14%. Його мета-стимуляція і детінізація виробництва, а також боротьба з так званими податковими «скрутками», через які держбюджет щорічно недоотримує близько 60 млрд грн. Законопроект ініційований нардепами з різних фракцій і груп, підтриманий аграрними асоціаціями, Мінфіном і податковою. Зовсім недавно документ підтримував і сам Данило Гетманцев.

У липні, розглянувши законопроект, податковий комітет рекомендував Раді прийняти його за основу. Гетьманцев проголосував у першому читанні "за". Проте вже 17 листопада, коли комітет розглядав цей же законопроект перед другим читанням, Гетьманців виступив категорично проти. «Показово його позиція виявилася співзвучна позиції скандальних нардепів Ольги Василевської-Смаглюк і Олександра Дубинського. На засіданні Комітету вони активніше за інших наполягали на тому, щоб Рада не голосувала за 3656», — йдеться в матеріалі.

За версією видання, ці депутати від» Слуги народу «можуть представляти в Раді інтереси»скрутчиків". «Прийняття законопроекту в першому читанні стало неприємним сюрпризом для груп впливу, які працюють з переведенням у готівку ПДВ. Всупереч спробам лобістів серед депутатів, документ набрав необхідну кількість голосів. Побоюючись, що надприбутковий бізнес ось-ось закриється, «скрутчики» могли укласти угоду з Гетьманцевим. Принаймні іншого пояснення настільки різкій зміні позиції голови податкового комітету немає", - йдеться в матеріалі.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як пише видання, Гетьманцев не просто став однодумцем Дубинського і Смаглюк, а й підхопив поширювані ними фейки щодо колег по фракції: звинуватив главу фракції Давида Арахамію і главу аграрного комітету Миколу Сольського в корупції і «аграрному лобі».