ЄС заявив про критичний фінансовий стан "Укрзалізниці" і зазначив, що в Україні досі не прийнято низку ключових законопроектів у сфері транспорту.

Про це йдеться у щорічному звіті щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка була опублікована 1 грудня.

"Фінансовий стан нереформованої компанії "Укрзалізниця" залишається критичним", - наголошується в звіті.

В ЄС також акцентують увагу на тому, що у сфері транспорту досі не було прийнято ключових законопроєктів про відкриття ринків, зокрема про залізничний і внутрішній водний транспорт, небезпечні вантажі і мультимодальні перевезення.

Також наголошується, що все ще не затверджено план дій з реалізації Національної транспортної стратегії та комплексний план дій з реформування інфраструктурних проектів, який важливий для забезпечення підстави для впровадження стандартів ЄС в галузі управління інфраструктурою.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

Нагадаємо, в січні-червні 2020 року УЗ отримала 8,792 млрд грн чистого збитку, а за аналогічний період 2019 року її чистий прибуток склав 1,065 млрд грн.

При цьому чистий дохід УЗ від реалізації продукції (товарів і послуг) за січень-червень 2020 року склав 35,623 млрд грн (-19,42% порівняно з аналогічним періодом 2019 року).