В.о. керівника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Юрій Климко разом з посередником попалися на спробі дати хабар голові Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роману Лещенко, повідомляють Факти.

Слідчі НАБУ спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою уже вручили їм підозри, передає 24 канал.

За даними Національного антикорупційного бюро, у вересні цього року Лещенко повідомив правоохоронні органи про те, що йому запропонували хабар в розмірі 170 тисяч доларів за видачу дозволів на виділення земельних ділянок підставним особам.

У листопаді під контролем НАБУ двоє чоловіків передали Лещенку першу частину суми - 26,9 тисячі доларів. У середу, 9 грудня, вони прийшли, щоб дати йому ще 25 тисяч, але були затримані на місці злочину.

Ім'я посередника вже розкрив Telegram-канал Резидент. Ним став Олексій Ковальов, помічник народного депутата від партії «Слуга народу» Олексія Жмеренецького.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Сам Жмеренецький є головою підкомітету з питань антикорупційної політики у сфері цифрових інновацій та публічних даних Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики. Основним переговірником з головою Держгеокадастру Лещенком був саме Жмеренецький.

Раніше Жмеренецьки виграв парламентські вибори у Хмельницькій області. Відомо, що він добре знайомий з в.о. керівника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Климком, який теж є членом партії «Слуга народу».