Негайно переглянути бюджет на 2021 рік та збільшити видатки на освіту та медицину вимагає у влади партія “Наш край”.

Про це заявив народний депутат Сергій Шахов та наголосив, що проєкт постанови про відставку міністра фінансів Марченка, який провалив бюджет, вже зареєстровано у Верховній Раді.

За його словами, партія «Наш край» виступає за збільшення видатків на освіту і медицину та забезпечення повноцінного фінансування цих галузей.

“Бюджет на наступний рік продемонстрував, що для влади освіта та медицина не є пріорітетом. Медики у новому бюджеті недоотримали 66 мільярдів гривень, які мали піти на ковідні надбавки та соцзахист медичного персоналу, фінансування освіти урізали на 4 мільярди гривень. Недостатнє державне фінансування освіти та медицини може стати критичним для цих галузей, тому партія “Наш край” вимагає негайно переглянути бюджет”, – зазначив Шахов.

Він наголосив, що у країні, де пандемія набирає обертів, освіта та медицина не мають фінансуватись за залишковим принципом.

“Незважаючи на пандемію, у наступному році влада не збирається забезпечувати необхідні потреби медичної сфери, а обіцянку збільшити мінімальний оклад вчителям на рівні трьох прожиткових мінімумів – вчергове відтермінували”, – повідомив нардеп.

«Наш край», наголосив співголова партії, вимагає від Верховної ради перерозподілити видатки у бюджеті-2021 та забезпечити повноцінне фінансування освіти та медицини.

Нагадаємо, 15 грудня Верховна Рада схвалила бюджет на 2021 рік.