Сьогодні, 30 грудня, проходить засідання тимчасової слідчої комісії з розслідування причин масштабних пожеж в Луганській області.

ТСК була створена депутатами Верховної Ради на початку грудня, повідомляє година пік.

До складу ТСК увійшли народні депутати Руслан Горбенко( голова комісії), Сергій вельможний, Максим Ткаченко, Володимир Воронов, Марія Іонова, Сергій Іонушас, Юрій Солод і Павло Фролов.

Основним завданням ТСК є розслідування причин виникнення масштабних пожеж на Луганщині у 2020 році, а також дій/бездіяльності обласного управління ДСНС та ЛОДА.

Так, на сьогоднішньому засіданні ТСК запропонувала відсторонити від посади начальника ГУ ДСНС в Луганській області Михайла Пшика.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На засіданні ТСК, яке відбулося минулого тижня, було анонсовано, що на наступному засіданні (тобто сьогодні) заслухають голову ЛОДА Сергія Гайдая, однак той на засідання не з'явився. Наступне засідання призначено на 25 січня: на нього знову запросили Гайдая. При цьому вельможний заявив, що Гайдай перешкоджає роботі ТСК.

Не виключено, що під головою Луганської ОДА теж може "захитатися" крісло, адже досі не ліквідовані наслідки масштабних пожеж, які сталися в області ще влітку.