Український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Говори про майбутнє» розповів про справжню філософію українців. На його думку, наша проблема зародилася, коли тут тільки сформувалася цивілізація.

«Масштаб лиха не сьогодні виник і навіть не 100 років тому, коли була Жовтнева революція. Масштаб лиха виник тисячу років тому, коли зародилася Римська цивілізація і почала розвиватися по Європі і свободи там були і інститути влади, а у нас тут царський режим. Кріпосне право законсервувало цю територію, не дало виникнути вільним бажанням», - зазначив Балашов.

На думку експерта, всі проблеми України мають свій початок ще з дуже давнього часу, тому що з самого моменту появи на території України цивілізації тут не було такого розвитку людства як в Європі, а навпаки були тоталітарні режими.

«Українець далі від імперії. Росіяни зазвичай говорять «наш дім», а українцеві це не властиво, ми кажемо «мій дім», «моя хата з краю». Наші казки всі про індивідуалізм, про індивідуальне збагачення», - підкреслив Балашов.

Як зазначив експерт, українцю більш властиві європейські і лібертаріанські погляди, а колективізм, на його думку, нам нав'язаний царськими та радянськими режимами.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Балашов заявив, що біткоїн – для молодих.

Також Знай.ua публікував заяву Балашова, що Путін вичерпав себе.