Політолог Тарас Загородній у своєму блозі розповів про операцію із затримання ПВК «Вагнер». Загородній сказав, що спочатку українська сторона приховувала факт операції.

«Начебто існувала спільна спецоперація США, Туреччини та України, яка дозволяла виманити з Росії і непідконтрольних тимчасово територій військових злочинців, які перебували у ПВК «Вагнер» й воювали на Донбасі», - зазначив Загородній.

За словами експерта, з'явилася інформація, що учасники ПВК повинні були летіти з Мінська до Туреччини і літак мали посадити, щоб захопити їх як терористів. Як зазначив експерт, спочатку український уряд повністю заперечував існування цієї операції.

«Під час інтерв'ю Зеленський визнав, що ця операція була. В результаті опоненти відразу, особливо патріотична частина, звинуватили. Зеленський заявив, що наша суб'єктність полягає в тому, що нам нав'язали цю операцію і назвав країни – США і Туреччину», - підкреслив Загородній.

На думку Загороднього, такі дії зменшують довіру до України з боку Заходу. Також, як зазначив експерт, політичні опоненти відразу підхопили цю тему і почали звинувачувати президента.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній порівняв законопроєкт про податкову амністію з продрозкладкою більшовиків.

Також для Знай.ua Загородній розповів, наскільки ймовірні перевибори президента.