У програмі «Суб'єктивно з Андрієм Пелюховським» громадський діяч, лідер партії «Сила нації» Андрій Пелюховський розкритикував заяви Путіна про те, що ключові українські питання вирішуються в Європі і США, назвавши їх неприйнятними, а також прокоментував дії Лукашенка після цих висловлювань.

«Я вважаю, що така риторика є неприйнятною для нашої країни. Путін може ставитися до українського керівництва як завгодно, але до країни потрібно ставитися з повагою, навіть на правах позиції сили. На жаль, вони зараз сильніші, ніж ми, тому що нам складно протистояти ядерній державі, не маючи ядерної зброї», - каже Пелюховський.

Він підкреслив, що вважає висловлювання президента РФ неправильними щодо України і українського народу. За його словами, після таких заяв виникають сумніви з приводу того, чи дійсно прагне Росія до миру.

«Інший факт тут: Лукашенко одразу перекрив нам кордон. Я завжди був об'єктивний, до Лукашенка я ставився з повагою, як до господарника. Але знову ж таки, Лукашенко відреагував, як по команді, і перекрив нам українсько-білоруський кордон, мотивуючи тим, що велика частина контрабанди зброї йде в Білорусь. Ну ви знаєте, тоді це ще раз показує слабкість Лукашенка», - заявив Пелюховський.

Він додав, що в Білорусі серйозний тоталітарний режим, і у Лукашенка в своїй країні рука всюди на пульсі, тому дивно, що він не може протистояти кільком контрабандистам, якщо дійсно такі випадки мають місце бути. Втім, каже Пелюховський, ніхто жодного разу не чув про такі інциденти.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пелюховський заявив, що закон про землю суперечить нашій Конституції.

Також раніше Знай.ua повідомляв, що Бортник пояснив, чому зустріч Зеленського з Путіним може не відбутися.