День блогу

Ідея зробити цей день святом з'явилася ще в 2005 року. Тоді слово blog нагадало користувачам LiveJournal цифри 3108. Тому і дату вибрали цю. Сьогодні сфера блогерів одна з найбільш швидкозростаючих в Інтернеті, тільки за рік вона збільшується в три рази. Але День блогу і Міжнародний день блогера це різні речі, останній відзначають 14 червня. У цей день будь-який блогер може робити публікації про солідарність з іншими авторами LiveJournal.

Лімба Ноастре

В останній день літа щорічно в Молдавії відзначають Національний день мови, який називається Limba Noastra. У перекладі це означає «наша мова» або «рідна мова». У цей день в 1989 році молдавській мові законно надали статус державної. З цього року день і став національним святом.

Фестиваль на честь леді Годіви

Це святкування почали в Ковентрі ще в 1678 році. Цю історію, про леді Годиву, яка скакала оголеною на коні вулицями цього міста, знають дуже багато, вона вважається однією з найбільш популярних легенд Англії. У місті продають листівки і сувеніри, різні статуї. Традиційним заходом є хід напівроздягнених Годив, багато музики і пісень, феєрверки і карнавал в костюмах 11 століття.

Православні свята:

  • День пісний.
  • Післясвято Успіння Пресвятої Богородиці.
  • Мучеників Флора і Лавра.
  • Мучеників Єрма, Серапіона і Поліена Римських.

Флора і Лавра

У церковному календарі це день пам'яті мучеників Флора і Лавра. Святі християни були братами, вони будували багато чого, але найбільше - храми. А те, що заробляли, віддавали нужденним. Вони звернули багатьох язичників до віри Христа. З давніх-давен Флор і Лавр вважалися покровителями коней. Існує версія, що нібито під час обрітення мощей цих двох святих припинився мор домашньої худоби.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Іменини в цей день

Георгій, Григорій, Денис, Євген, Омелян, Іван, Іларіон, Лев, Лука, Макар, Михайло, Уляна