До цього дня вже якраз встигали яблучка, їх збирали і робили з них заготовки на зиму. Ця частина літа, остання, сама спекотна і важка. Адже потрібно заготовити багато овочів і фруктів, щоб і взимку можна було їх їсти. Збирали овочі на полі і в городі. Озимі вже повинні бути посаджені. Якщо не встигли, то хороший урожай вже не отримаєте.

Найголовніша заборона свята - катання на коні. Не можна було запрягати коня і в віз. До цих тварин потрібно було відноситься найбільш шанобливо. Їх спеціально добре годували, вичісували і заплітали гриву, випасали з турботою. Крім того їх потрібно окропити святою водою, щоб їм легше жилося в зимові морози.

У цей день вважається ритуальної випічкою невелике печиво у вигляді підкови коня. Народ вважав, що останній день відведений кінським «іменинам» і їх теж пригощали цим печивом.

Астрологічні поради

За словами астрологів останній день цього літа дуже сприятливий для того, щоб укладати угоди і різного роду домовленості. Що нерухомість, що бізнес можуть спокійно брати участь в цьому. Нічого не буде перешкоджати здійсненню самої угоди, навпаки, зірки будуть намагатися сприятливо впливати на це співдружність. До речі, це хороший час і для одруження.

Для покупок той самий час, але якщо хочете купити автомобіль, велосипед або інший засіб пересування, то краще виберіть інший день. Покупка не принесе щастя.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Молитва святим

Достойні похвали мученики, всечесні брати Флоре і Лавре, почуйте всіх, хто до вашого заступництва приходить, і як за життя вашого ви зціляли коней, так і тепер позбавте їх від усіх недугів. Прислухайтеся до молитви всіх, хто до вас прибігає, щоб всіма було прославлене пресвяте ім’я Отця і Сина, і Святого Духа, завжди, нині і на віки віків. Амінь.