Парад квітів в Аалсмеер (Голандія)

Щороку в голландському місті Аалсмеер проводиться одне з самих знаменитих і незабутніх квіткових вистав в світі - Парад квітів. Парад проводять в перші вихідні вересня, стартуючи з Аалсмеер в 8:30 суботнього ранку, і привертаючи сотні тисяч відвідувачів. На цьому параді починається грандіозна квіткова хода, яка простягається на 2,5 кілометра від аукціону в місті Аалсмеер до центру Амстердама. Під час параду виступають музичні групи, джаз- бенди, проходять костюмовані вистави, танці.

День народження Шріли Прабхупади

Свято присвячене народженню Світлої особистості,, його Божественної милості Бхактиведанта Свами Прабхупада. Він дуже хотів виконати вказівки свого духовного вчителя і тому вперше створив Міжнародно релігійний рух, який змі разростись по всіх континентах. Саме він вперше в історії широко поширив вчення основоположника Гауді-вайшнавізму Чайтаньї Махапрабху і познайомив світ з бхакті -його.
Рух, який він організував, дав початок поширенню Індуїзму в усьому світі. А зараз у цього руху більше сотні тисяч послідовників, безліч храмів і центрів по всьому світу.

День знань

Ну хто ж в пост-радянській державі не знає про День знань. Величезні бантики, перший дзвінок, безліч букетів, початок уроків. Для першокласників це дуже важливий момент у житті. Саме сьогодні вони вперше будуть вчитися в школі. Але свято зроблене для всіх: для школярів, студентів, вчителів, викладачів, батьків. У багатьох школах за традицією проходить урочиста лінійка, на честь початку навчального року.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Православні свята:

  • Мученика Андрія Стратилата і з ним 2593 мучеників.
  • Святителя Питирима, єпископа Великопермського.
  • Мучеників: Тимофія, Агапія і Фекли
  • Донської ікони Божої Матері.

Фекла Буряківниця

У цей день церква відзначає пам'ять трьох мучеників Газьких - Агапія, Фекли і Тимофія, які постраждали за віру в 304-306 роках. Язичники вирішили віддати християн на розтерзання диким звірам. На Русі в цей час якраз збирали буряки. А так як ім'я Фекла схоже на слово «свекла» російською мовою, то і свято так назвали. Буряк вважався дуже корисним продуктом, його їли як білий, так і червоний.

Іменини в цей день

Андрій, Миколай, Тимофій, Фекла