Помідори – смачний і улюблений багатьма сезонний овоч, багатий вітамінами і клітковиною. Однак незважаючи на свої корисні властивості, томати несуть в собі потенційну загрозу

В помідорах міститься безліч вітамінів, мінералів і інших необхідних організму речовин. Також томати багаті винною, лимонною і яблучною кислотою і лікопеном – антиоксидантом, який стимулює імунну систему.

Крім цього помідори зменшують ризик розвитку раку молочної залози, а томатний сік запобігає появі кишкової непрохідності, варикозу і тромбозу. А ще томати сприяють підвищенню гемоглобіну.

Однак у помідорів є ряд протипоказань. Так, в томатах міститься багато кальцію, який псує зубну емаль, сприяє відкладенню солей і утворення каменів у нирках.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тому помідори треба з обережністю вживати літнім людям, а також тим, хто страждає від гастриту, гострого панкреатиту, має підвищену кислотність і виразку шлунка. Також не рекомендується їсти помідори алергікам і людям з хворими суглобами: щавлева кислота, на яку багаті томати, може викликати неприємні відчуття і ломоту.

Крім того, необхідно пам'ятати, що помідори не поєднуються з рядом продуктів, викликаючи розлад травлення. Зокрема, не можна їсти томати разом з м'ясом, рибою, хлібом і яйцями. І краще не запивати їжу томатним соком: це дозволить уникнути здуття живота.

Зазначимо, вчені визначили ряд продуктів, які допоможуть зберегти нервову систему міцною, психіку – здоровою. Новозеландські вчені з Університету Отаго проведи дослідження, в ході якого назвали десять продуктів, які споживали люди з високим рівнем психічного благополуччя.

У перелік увійшли свіжі ягоди, огірки, ківі, морква, банани, яблука, цитрусові, листова зелень темного кольору, грейпфрут і салат.

Нагадаємо, вчені створили унікальне знеболювальне.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", мережа розбурхав ролик, в якому відображений дивний космічний об'єкт. Відповідне відео опублікував житель Пенсільванії.

Знай.uа писав про те, що медики ввели нові норми артеріального тиску.