У понеділок, 3 вересня, у світі відзначають лише два свята - Фадеїв день (православний) та День явлення Крішни (ведичний). Більш докладно про них читайте далі в матеріалі.

Фадеїв день 2018: історія свята

3 вересня відзначається пам'ять святого Фадея — апостола від семидесяти і учня Ісуса Христа. З відкритих джерел відомо, що Фадей народився в Едессі (Сирія). Одного разу юнак відвідав у Єрусалимі свято, на якому почув проповідь святого апостола Іоанна Предтечі. Після цього Фадей прийняв від нього хрещення в Йордані.

святий Тадей

Наші пращури у цей день прибирають льон. А оскільки у цей день відзначалася ще пам'ять мучениці Васи Алонської, то при роботі говорили: «Баба Василина про льони дбає». Стиснувши льон, його розкладали на луках для «влежання», іншими словами, щоб з нього вийшла зайва волога, а він став м'яким і гнучким.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

День явлення Крішни 2018: історія свята

Шрі Крішна

День явлення Крішни дуже широко святкується в Індії і є всенародним, навіть незважаючи на віросповідання. В'ясадів, мудрець просвітленого бачення і найбільший з істориків давнини, свідчив зростання неправедності в родинах тих, хто правив людьми близько 5 тис. років тому. Саме тоді прийшов Крішна, щоб нагадати людині про справжні цінності життя і способу життя.

Він відновив той безпосередній контакт з трансцендентним Буттям, яке єдине може дати повноту кожного аспекту життя. Таке вчення вічної Істини, дане Крішною Арджуні в Бхагавад Гіті.

Крішна, хоча і є джерелом матеріального творіння, Він ніколи не стикається з матерією і є в своєму первісному духовному тілі, що складається з вічності, знання і блаженства.

В цей день всі віддані Крішні - вайшнави, сповнені радості й безупинно співають кіртани (співи) і бхаджани Божествам Крішни в храмах по всьому світу.

Людський потік спрямовується в храми, щоб запропонувати божеству Крішні різні подарунки: солодощі, фрукти, квіти, світильники, пахощі, пісні, танці. Божество Крішни у вівтарі брахмани омивають джерельною водою, йогуртом, молоком, фруктовими соками і медом.

Іменини в цей день

Олександр, Єфрем, Ігнатій, Корнилій, Марфа, Павло, Рафаїл, Фадей.