Міжнародний день благодійності

Сьогодні відзначають Міжнародний день благодійності, який встановила Генасамблея ООН в 2013 році. Мета цього дня - привернути увагу громадськості до різних благодійних організацій і окремих особ, які допомагають долати злидні і гострі гуманітарні кризи. Природно увага означає заохочення роботи таких організацій, підвищення зацікавленості волонтерів та інших людей. ООН вважають, що саме через благодійність, викорінення бідності та солідарність зі знедоленими можна якнайшвидше встановлювати діалоги з людьми різних культур, цивілізацій і релігій.

Благодійність добровільна і безособова, вона орієнтована на суспільно значущі завдання і не передбачає отримання прибутку. Але найчастіше як ресурси використовують саме фінанси і матеріальні засоби, хоча часто допомогою може стати просто певна здатність людини і її енергія.

У цей день ООН пропонує всім державам-членам, організаціям системи ООН та іншим міжнародним і регіональним організаціям, а також громадянському суспільству, включаючи неурядові організації та окремих осіб, відзначати Міжнародний день благодійності відповідним чином, сприяючи доброчинності, в тому числі шляхом проведення просвітницьких і пропагандистських заходів.

Православні свята:

  • День пісний.
  • Мученика Луппа.
  • Священномученика Іринея, єпископа Ліонського.
  • Преподобних, Євтихія і Флорентія.

Луп Брусничник 5 вересня

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Сьогодні вшановують пам'ять Луппа Солунського, святого, який був рабом великомучениа Дмитра Солунського. На Русі цей день називали з однією літерою «п», просто Лупом. А так як в цей час вже встигала брусниця, то і додавали Луп Брусничник. За брусницею ходили зазвичай в ліси і на болота. Збирали повні кошики ягід. З ягідок пекли брусничні пироги, робили варення і пастилу, варили компоти. Дуже популярною була квашені брусниця. Ягода володіла цілющими властивостями, тому її соком поїли при застуді, туберкульозі. А листя заварювали як чай від хвороб печінки і кишечника. Те, що брусниця дозріла, дізнавалися по стиглості вівса. А якщо брусниця вже стала червоною, то пора було поспішити з жнивами.

Іменини в цей день

Єлизавета, Єфрем, Іван, Микола, Павло, Федір