Кожен рік 9 вересня весь світ відзначає чудове свято – Міжнародний день краси (Beauty International Day). Про історію свята та проведення першого конкурсу краси – читайте далі у матеріалі.

Міжнародний день краси 2018: історія свята

Переможниця конкурсу

Варто підкреслити, що саме 20 століття стало революційним у сфері косметології. Так, Міжнародний комітет естетики і косметології СІДЕСКО в першій половині минулого століття проявив ініціативу створення Міжнародного дня краси.

CIDESCO (CIDESCO —Comité International D Esthétique Et De Cosmétologie), який вважається головною міжнародною Асоціацією терапії краси у світі, був заснований в Брюсселі у 1946 році і з тих пір формувався тисячами лікарів по всьому світу, завдяки роботі 33 відділень у багатьох країнах.

CIDESCO

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

З 1995 року в цей день у світі особливо вітається все гарне, прекрасне, що приносить естетичне і моральне задоволення. Тому в багатьох містах і країнах світу саме 9 вересня повсюдно проводяться конкурси краси.

Міжнародний день краси 2018: перший у світі конкурс

Перший в історії конкурс краси пройшов у Бельгії у вересні 1888 року, а перший конкурс краси "Міс Світу" відбувся у Лондоні в квітні 1951 року.

Відзначимо, що далеко не завжди в конкурсах беруть участь представниці слабкої статі з класичними параметрами 90-60-90. Журі відзначають дівчат, наділених неповторною красою, що полягає в своєрідності зовнішнього вигляду.

Конкурс

Крім конкурсів в Міжнародний день краси також проводяться різні ходи, акції та фестивалі, в яких беруть участь і заохочуються люди з зовнішністю, яка не відповідає модельним стандартам або відрізняється своєрідністю.

Крім того, своє професійне свято в цей день відзначають косметологи, виробники і продавці косметики, пластичні хірурги, працівники модельного бізнесу і всі інші фахівці індустрії краси.