День пам'яті преподобного Пімена Великого

Пімен Великий жив у V-VI століттях н.е. З двома братами він прийняв рішення піти в монастир і прийняти чернечий постриг. За святість, скромність і велику смиренну мудрість посмертно Пімен Великий був визнаний святим угодником Божим.

На Пімена було прийнято починати збір горобини. Однак це робили дуже акуратно і тільки після того, як ягодами поласують птиці.

Преподобний Пімен Великий

День пам'яті жертв фашизму

З 1962 року кожну другу неділю вересня весь світ відзначає цей день, основною метою якого є боротьба з ідеологією відродження фашизму.

Дата проведення Дня була визначена на вересень, тому що саме на цей місяць припадає дві пов'язані з Другою світовою війною події — день її початку і її повного завершення. Це і стало однією з причин встановлення дня жалоби на вересневу неділю.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

табору смерті Ейзенхауера

День танкіста в Україні

Щорічно у другу неділю вересня в Україні відзначається День танкіста. В цьому році дата припадає на 9-е число. Це свято присвячено всім, хто служив у механізованих і танкових військах нашої країни. А тим більше в умовах війни, таке свято, як День танкіста дуже важливе.

Закон про заснування Дня танкістів України було підписано у серпні 1997 року Указом Президента Леоніда Кучми на підтримку ініціативи ветеранів танкових військ і танкобудівників нашої країни, враховуючи їх заслуги у роки Великої Вітчизняної війни та з метою виховання воїнів-танкістів ЗСУ у найкращих традиціях попередніх поколінь.

українські танкісти ВСУ

Міжнародний день краси

Кожен рік 9 вересня весь світ відзначає чудове свято – Міжнародний день краси (Beauty International Day). Перший в історії конкурс краси пройшов у Бельгії у вересні 1888 року, а перший конкурс краси "Міс Світу" відбувся у Лондоні в квітні 1951 року.

Своє професійне свято в цей день відзначають косметологи, виробники і продавці косметики, пластичні хірурги, працівники модельного бізнесу і всі інші фахівці індустрії краси.

конкурс Міс Україна Всесвіт 2018

Іменини в цей день

Олександр, Анфіса, Володимир, Дмитро, Іван, Михайло, Пімен, Степан.