У понеділок, 17 вересня українські рятувальники відзначають своє професійне свято - День рятувальника. Цей день всіх працівників Міністерства надзвичайних ситуацій України було створено, щоб вшанувати їх, показати, наскільки вони важливі для нашої країни і віддати данину поваги.

День рятувальника України 2018: історія свята

День рятувальника України 2018

З'явилося це професійне свято зовсім нещодавно, в 2008 році. Так, указ президента України Віктора Ющенка № 830/2008 від 12 вересня 2008 року свідчить, що свято встановлюється, «враховуючи значний внесок працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони та інших спеціальних формувань, а також громадян у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров'я людей». Ця дата підтверджує, наскільки важливі для нашої країни рятувальники і те, що вони точно заслуговують на професійне свято.

працівники ДСНС

Раніше в Україні відзначався День працівників цивільного захисту, який так само вважався професійним святом і відзначався 17 вересня. Але пізніше його перейменували в сучасний День рятувальника України, а дату залишили колишню.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Варто відзначити, що українські рятувальники відзначають своє професійне свято в день святкування православною церквою Ікони Божої Матері, іменованої «Неопалима Купина», яка є покровителькою пожежників і рятувальників і надає допомогу всім, хто потрапив у біду.

День рятувальника України 2018

День рятувальника України 2018: традиції свята

В цей день проводиться досить багато лекцій, семінарів і конференцій, де обговорюються найбільш важливі питання цієї професії. Крім цього нагороджуються найбільш гідні люди, що працюють у цій сфері.

працівники ДСНС

Крім того, День рятувальника України-2018 – це чудовий привід привітати всіх співробітників Міністерства надзвичайних ситуацій нашої країни, адже вони виконують дуже складну, але важливу роботу.