Всесвітній день без автомобіля

Цей день відзначають щороку в багатьох країнах. Його проводять, щоб пропагувати ідею пішого і велосипедного способу пересування, а також, щоб більше людей використовували громадський транспорт. У великих містах багатьох країн сьогодні скорочують використання автомобілів і замінюють поїздкою на трамваї, тролейбусі, автобусі або метро. Також багато хто добирається куди їм потрібно пішки або на велосипеді. А в деяких містах ще й проводять різні тематичні заходи.

Всесвітній день захисту слонів

Багато країн відзначають це екологічне свято, адже в багатьох країнах слони присутні в народній культурі. Свято встановили з ініціативи природоохоронних організацій, екологів і небайдужих людей, стурбованих скороченням чисельності цих тварин. Ці товстошкірі тварини дійсно потребують захисту. Наприклад, африканські слони залишилися в кроці від вимирання, хоча вбивства слонів караються стратою в багатьох країнах.

Звичайно, створюються заповідники та природоохоронні зони, але проблему це повністю не вирішує. Так що головна мета цього дня поширення інформації про необхідність захисту і збереження популяції африканських і індійських (або азіатських) слонів, і привернення уваги широкої громадськості до проблеми незаконного винищення слонів і неналежного утримання цих тварин в неволі.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

День партизанської слави України

Свято встановили в 2001 році за Указом Президента України, воно встановлене на честь 60-ї річниці, починаючи з підпільно-партизанського українського руху під час Великої Вітчизняної війни. Свято відзначають, щоб віддати пошану тим, хто тоді боровся з противниками в тилу ворога, не шкодував сил, не шкодував життя. За традицією в цей день проводять різні пам'ятні та урочисті заходи.

Мабон

У Північній півкулі святкують день осіннього рівнодення Мабон. У свята два аспекти: звільнення від старого і віджилого, вшанування покійних членів сім'ї жінок. У цей день раніше, до християнства, за легендою, чаклуни робили собі нові палиці, вирізали руни з деревини в'яза і ходили збирати трави, які потрібні були для тодішньої медицини, чаклунства і для прикраси будинку.

Православні свята:

  • Субота перед Воздвиженням.
  • Післясвято Різдва Пресвятої Богородиці.
  • Праведних Іоакима і Анни.
  • Мученика Севіріана.
  • Преподобного Йосифа, ігумена Волоцького, чудотворця.

Яким та Анна

Це батьки Богородиці, і їх день сьогодні відзначають на згадку про святих. На Русі це також був День породіль. Святі вважаються покровителями не тільки породіль і матерів, а й бездітних жінок. Сьогодні привітання отримували молоді матері і повитухи. Пеклися пироги, варилася каша і жінок звали на бенкет.

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Ганна, Опанас, Василь, Григорій, Дмитро, Захар, Йосип, Микита, Сергій