Повір'я

Люди вірили, що саме сьогодні йде останній теплий дощик, потім вода вже буде холодною. А також за повір'ям дощ не просто ллє, а так, що його цівки сходяться хрест-навхрест на землі, затягують їй рани, які люди принесли їй за літо і весну. Цей день сьогодні всім корисний. Він заспокоює душі і лікує зранену недобротою свідомість.

Було багато хто повір’їв і про коренеплоди. Наприклад з редькою завжди пов'язували бідність. Про бідних людей говорили: «На столі сім змін, і все одна редька: редька-триха, редька-ломтиха, редька з квасом, редька з маслом, редька в шматочках, редька в брусочках і редька ціла».. Але в той же час вірили, що редька має цілющі властивості: «Хто їсть хрін та редьку, той хворіє рідко».

Золота редька часто зустрічалася в легендах і казках. Навіть греки приносили її в дар Аполлону. А в Швеції і Норвегії вважали, що якщо віддати церкві десятину з урожаю редьки, то в наступному році буде хороший урожай, а також людину буде супроводжувати удача. Ріпу вважали тим плодом, який може об'єднати людей. Тому парену ріпу часто подавали і в звичайні дні, і на святковий стіл.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Якщо редька золотиста, то вона принесе багатство господарю, а з огляду на її округлу форму, її ще вважали символом жіночності і плодючості. Також люди вірять, що ріпа втілює гармонію сил землі.

Використовували її і в магії, для поліпшення розумових здатностей і встановлення гармонії в любові і суспільному житті.

Прикмети на 26 вересня

  • Ранкова паморозь два дні поспіль віщує дощ на третій день.
  • Дощ у Корниліїв день - бути добру.
  • Густий туман ввечері - буде дощ вночі.
  • Якщо грак відлетів, значить незабаром піде сніг.
  • Сосна і ялина опустили гілки - бути дощу.
  • Корнилія на дворі - всяк корінець у своїй норі.
  • Люди, що народились 26 вересня, проживуть довге і плідне життя. Такі люди відрізняються спокійною вдачею. Вони вміють розрадити добрим словом. Носити їм слід малахіт.