Синоптик Наталія Діденко, на прогнози якої Україна орієнтується не менше, ніж на офіційні повідомлення Укргідрометцентру, розповіла про те, якою буде погода в листопаді. Згідно з прогнозом синоптика, з 1 листопада і до кінця тижня по всій Україні буде переважати суха повітряна маса. 3 і 4 число може відзначитися неприємним дрібним дощиком в західній частині України та на Півночі.

На початку наступного тижня погода залишиться незмінною.Температура повітря в денні години становитиме +12+18 градусів, на Півночі і на Сході - +9+15 градусів.

"У листопаді українцям варто приготуватися до температурних "гойдалок": з 1 по 5 листопада буде плюсова температура, але вже в наступні три дні вдарять нічні морози. У наступні три дні стовпчики термометрів знову піднімуться до плюсових позначок. І такі перепади будуть до 23 листопада, - говорить народний синоптик Леонід Горбань. - Суттєве похолодання прийде в Україну з 23 листопада: вночі температура опуститься до 9 градусів морозу. Але холоду не протримаються довго. Вже з 28 листопада знову очікується потепління. За моїми підрахунками, відносно тепла погода протримається до кінця листопада".

Що стосується опадів, то 2-3 листопада можливий дощ, а 6-7 листопада і 14-16 листопада - мокрий сніг. "Перший справжній сніг випаде в Україні 27 листопада, але вже на наступний його змиє мокрим снігом і дощем", - додав народний синоптик.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Ще один народний синоптик Володимир Деркач прогнозує, що на початку першої декади листопада ще будуть теплі дні. Але їм на зміну прийде похолодання - іноді до мінусової температури, яке супроводжуватиметься дощами і поривами вітру.

"Друга декада листопада розпочнеться з тепла, але вже через кілька днів в Україну прийдуть холоди: вночі заморозки, часом сніг і сильний вітер. Така практично зимова погода протримається до третьої декади листопада, потім знову потеплішає", - говорить Деркач.

В Українському гідрометцентрі прогнозують, що в листопаді 2018 року температура повітря в Україні буде близькою до середніх показників цього місяця.

Нагадаємо, раніше синоптики розповідали, коли Україну засипле снігом. Цей прогноз, на щастя, не справдився – бабине літо виявилося сильнішим зими, яка загрожувала Україні своїм крижаним подихом. Подивимося, чи збудеться прогноз погоди тепер.

Знай.иа писав про те, що всю осінь і початок зими в Україні очікуються температурні американські гірки – погода буде вести себе капризно, то обдаровуючи практично літнім теплом, то знову включаючи зимовий холод. Людям зі слабкими судинами і метеочутливим особам бажано поберегтися. Два синоптика незалежно один від одного зробили схожі прогнози.

Інші синоптики обіцяють в листопаді буйство стихії, яке нагадає українцем про зиму. Хто правий – покаже тільки час.