Неподалік від Говерли, найвищої гори Українських Карпат, зацвів крокус. Неймовірно, але це сталося посеред зими. У грудні розпустилися квіти пізнього осіннього сорту. Тепер місцеві можуть насолодитися витонченим фіолетовим шафраном, який красиво виділяється на тлі снігу. Вони назвали цю несподівану аномалію справжнім новорічним подарунком, новорічним дивом. Вони впевнені, що це вісник щасливою радісного життя.

У біологів інша думка на цей рахунок. Вони повідомили, що крокуси можуть цвісти не тільки восени, але і взимку, в період різкого потепління.

Любов Фельбаба-Клушина, завідувач кафедри ботаніки ужгородського університету, пояснила аномалію:

"Деякі бруньки рослин не вчасно встигають розвинутися. Тому, якщо пізньої восени або посеред зими настає потепління, квітки знову розквітають".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Варто відзначити, що або шафран крокус занесений в Червону книгу України. На жаль, мисливці зривають так званий "місячний квітка" прямо з цибулиною. Тому цих рослин в Україні залишилося дуже мало.

Раніше "Знай.uа" писав про одну з найдорожчих прянощів у світі, яка не поступається шафрану

А також про українські народні інструменти

Нагадаємо: що любили їсти давні українці