Робити подарунки до Різдва - давня традиція. Звідки вона пішла та коли виникла, зараз важко сказати - історія ця досить заплутана. Сказати однозначно, хто першим почав дарувати подарунки на Різдво, як і на Новий рік, дуже важко. Але погодьтеся: створювати чарівну казкову атмосферу в свята дуже приємно! Давайте розглянемо особливості різдвяних привітань. І дізнаємося, який подарунок найкраще подарувати.

Ідеї подарунків: які різдвяні презенти вибрати дорослим?

Різдво Христове - свято для католиків вельми значуще. Вони не шанують Новий рік так, як Святвечір. Для них Католицьке Різдво - родинне одухотворенне свято. У католиків прийнято ходити до храму, поститися. На головне католицьке свято дорослим можна подарувати:

• Відмінний вибір - набір смачного чаю. Можна зробити сімейний відпочинок різноманітним: сьогодні порадувати сім'ю квітковим ароматом, завтра - ніжним цитрусовим смаком, післязавтра - заспокійливим м'ятним ароматом або нотками шоколаду тощо.

Подарунок на Католицьке Різдво
Подарунок на Католицьке Різдво

• Книга стане чудовим подарунком. Вона може бути духовною або класичного змісту. Теми необмежені - молитви, мистецтво, кулінарія, навколо світу і т.д.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

• Мамі й татові можна подарувати альбом, куди б вони вкладали сімейні фотографії. Такий подарунок може бути навіть ручної роботи. Він збереже теплі сімейні спогади та нагадуватиме про це свято.

• Приємні дрібниці - статуетки, брелоки також гарний варіант різдвяного подарунка. Тут ціна не грає значення. Головне - увага і теплота у стосунках.

• У якості подарунка батькам підійде чайний сервіз або набір із чайничком. Проводити час у колі сім'ї за чаюванням можна буде і після свята. Чайна церемонія та наявність удома гарного сервізу - показник гарного смаку сім'ї.

Подарунок на Католицьке Різдво
Подарунок на Католицьке Різдво

• Дорослим сподобається їстівний подарунок - багато солодощів не буває! Красива упаковка, смачні цукерки або печиво можуть бути з маленьким сюрпризом на свій розсуд. Можна вибрати солодощі в хорошому декорі: святковому мішечку, бляшаному тубусі, презентабельній коробці.

• Як правило, Католицьке Різдво - сімейне свято. Але якщо у вас є хлопець або дівчина, до них теж варто проявити свою увагу. Це можна зробити на наступний день. Відмінний варіант - купити коханій дівчині квиток до кінотеатру для перегляду фільму. Якщо провести час удвох у залі для глядачів, можна зарядитися позитивом та гарним настроєм. Тематику фільму варто вибрати заздалегідь. Після закінчення сеансу відпочити в лаунж-кафе.

• Хлопцеві в Католицьке Різдво дарують тревел-кейс, портмоне, записну книжку.

Але головне при всьому цьому - теплі слова, щирість у стосунках та гармонія в оселі. Якщо всього цього немає, то подарунки навряд чи допоможуть змінити ситуацію. Сходивши на Святвечір всією сім'єю до церкви, помолившись і очистившись, потрібно побажати один одному миру, щастя, добра. І піднести символічні подарунки.

Подарунок на Католицьке Різдво
Подарунок на Католицьке Різдво

Але ж і діти чекають на них із нетерпінням. Який же гостинець зробити їм: солодкий чи корисний? Вирішувати виключно вам. Відгуки батьків свідчать про те, що їх краще поєднати. Подвійна радість для дітей - що може бути ліпше?

Що дарувати на Католицьке Різдво дітям?

Католики, відзначаючи Різдво, кладуть подарунки в підвішені шкарпетки. Дитинство - це завжди прекрасно! Потрібно дарувати дітям радість і чарівність. Але якщо ви до чього часу перебуваєте в пошуку й не можете визначитися, вам знадобляться наші ідеї. І ви обов'язково виберіть що-небудь, що влаштує:

• Дошка для малювання - якщо ваша дитина любить малювати, то такий подарунок їй просто необхідний. Нехай удосконалює свої здібності. І розвиває художні таланти.

• Теплі в'язані рукавиці або шкарпетки. За допомогу дорослим дітки заслужили отримати такий корисний подарунок. Але подаруйте їх не просто так: влаштуйте невеличкий сюрприз! Вкладіть всередину якусь іграшку або дрібничку. Підійде і шоколадний батончик. Дитина будь-якого віку зрадіє!

• Якщо ваше чадо дуже хоче завести цуценя, хом'яка, кішечку або будь-яку іншу живність, зробіть їй приємне на Різдво. Дитина буде просто щаслива!

Подарунок на Католицьке Різдво
Подарунок на Католицьке Різдво

• У тому випадку, якщо за тваринкою ніхто не хоче доглядати, можна зупинити свій вибір на інтерактивній м'якій іграшці, яка вміє ходити, видає звуки та навіть реагує на дотики людських рук.

• Діти, які перебувають у постійному русі, оцінять подарунок-м'яч або бадмінтон. Для посидючих прекрасним вибором можуть стати різні настільні ігри.

• Усі діти без винятку люблять анімації. Похід до кінотеатру на сеанс в 2D або 3D - відмінне рішення, щоб провести своє дозвілля в колі сім'ї. Сучасні сімейні мультфільми дуже подобаються не тільки дітям, а й дорослим. Київ, Харків, Львів, Одеса та інші міста України - скрізь є сьогодні кінотеатри, де кожен кіноман зможе знайти для себе щось цікаве.

• Іграшки для дівчаток та хлопчиків - традиційне рішення. Сьогодні на прилавках магазинів і в Інтернеті онлайн можна придбати що завгодно. Новинками є ляльки LOL, BeyBlade з ареною і пастками, магнітні конструктори.

• LEGO все ще користуються великою популярністю. На сьогоднішній день їх просто безліч за всілякимм тематиками.

Але найпам'ятніші та найбезцінніші подарунки - це, звичайно ж, ті, які приготовлені своїми руками. Що ж можна змайструвати, щоб привітати рідних та близьких у Католицьке Різдво?

Які подарунки підготувати власноруч?

Незвичайний варіант, подарований батькам дітьми, - що-небудь, зроблене своїми руками. Однак прихильникам Католицького Різдва заборонено активно працювати напередодні свята та виконувати що-небудь фізично.

Подарунок на Католицьке Різдво
Подарунок на Католицьке Різдво

Якщо ви заздалегідь нічого не зробили своїми руками, то повинні виключно присвячувати себе Богові й усьому духовному. Та приготувати що-небудь заздалегідь не забороняється. Оскільки у католиків до Святвечора існують свої суворі правила, і їм не можна займатися шиттям, в'язанням тощо, то про такі подарунки варто подумати заздалегідь - ще до 20 січня, до початку Авента, коли католики починають готуватися до Різдва, поститися й каятися у гріхах.

Після Святвечора, коли у католиків на столі 12 пісних страв, можна буде вживати й всілякі смаколики. Що ж таке незвичайне приготувати у якості подарунка своїми руками?

• Різдвяні пряники із глазур'ю. Знайдіть у Інтернеті рецепт їх приготування. Поділіться своїм душевним теплом із близькими! Дарувати красиві смачні презенти дуже приємно! А отримувати їх, згодом куштуючи, - ще більше задоволення! Пряники можна зробити у формі ялинки, сніговика або іменні. Солодкий презент у поєднанні з листівкою та найкращими побажаннями продемонструє вашу увагу, турботу й душевність.

• Святковий пиріг або кекс, прикрашений свічкою, курагою, горіхами, калиною і цукровою глазур'ю. До речі, його можна зробити і пісним. Такий пиріг стане справжньою окрасою різдвяного столу під час урочистої трапези.

• Цукеркові вироби - зробити з них, наприклад, санки, торт або навіть годинник. Майстер-класи ви завжди знайдете у Всесвітній мережі. Щоб подарунок порадував рідних і близьких, досить крок за кроком виконати зазначені дії. Поза всяким сумнівом, вашу роботу оцінять за достоїнством!

Подарунок на Католицьке Різдво
Подарунок на Католицьке Різдво

Але якщо подарунки вже готові, то варто заздалегідь подбати й про те, куди їх покласти. На Заході для цієї мети прийнято використовувати чобітки, шкарпетки, панчохи або валянки. Тільки якими фігурками найкраще прикрасити виріб?

Куди вішати різдвяні шкарпетки, панчохи, валянки або чобітки?

Такі атрибути для подарунків як шкарпетки, панчохи або чобітки створять атмосферу чарівництва. Їх можна вішати не тільки на камін, як прийнято традиційно на Заході, звідки і пішла ця традиція. Тим паче, що кімнатна піч є в Україні не в кожній оселі.

Цю прикрасу будинку для подарунків можна повісити біля ліжка дитини, біля дверей, на сходові поручні, у гостьову або навіть на дверцята шафи. Елемент святкового декору виглядатиме особливо яскраво, якщо його прикрасити вирізаними з фетру фігурками. Це можуть бути сніговики, сніжинки, Санта-Клаус, олені тощо. Відмінно виглядають у будинку різнокольорові чобітки, які були зшиті з тканин різних кольорів.

Подарунок на Католицьке Різдво
Подарунок на Католицьке Різдво

І ще одна порада наостанок: організуйте вдома різні різдвяні композиції. Прикрасьте кімнати ялиновими гілками, шишками, віночками з хвої та дзвіночків - створіть святкову атмосферу! Затишком і теплом наповнюють будинок свічки. І різний святковий декор: ягнята, сніжинки, мішура - це відмінна ідея для різдвяного доповнення.

Гірлянди зроблять приміщенням ще більш привабливим і святковим. Залучайте до прикраси будинку і дітей! Нехай вони вам теж допомагають. Створювати разом святковий вигляд набагато цікавіше, ніж поодинці. Не забудьте прикрасити вікно та підвіконня, розвісити янголят, дзвіночки. Пам'ятайте, що все це символізує благу звістку!