Майкл Стемм – фотограф з Канади. Одного разу друзі розповіли йому про те, що випадково у супермаркеті Walmart наткнулися на декілька товарів, на яких зображено знайомий знімок. Вони трохи подумали і усвідомили, що цю фотографію зробив саме Майкл. Хлопець відправився в супермаркет, щоб переконатися в цьому. Він виявив, що фото моста, яке він зробив взимку, прикрашає деякі листівки, календарі і навіть ковдри.

Легендарний міст він сфотографував у 2017 році по дорозі додому. Цей знімок Майкл завантажив на стоковий сервіс Shutterstock з метою отримання додаткового доходу. Хлопець розповів, що ніколи не читав правила і навіть не заходив на свій аккаунт після того, як додав фото.

Як виявилося, ньюфаундлендська компанія під назвою Islandwide Distributors придбала права на використання знімка без сплати роялті. За це компанія заплатила 1.88 доларів. Заплативши таку смішну вартість, компанія випустила понад 500 000 товарів на продаж. З цими цифрами Стемм ознайомився, коли звернувся до представників компанії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Хлопець опублікував на своєму акаунті в Facebook відео, в якому він визнав, що відчуває, ніби його використовували.

"Я вважаю, що це несправедливо. Вони купили мою фотографію за 1.88 доларів на Shutterstock. І тепер вони можуть її використовувати неймовірно широко, що дозволить їм отримати величезний прибуток. Єдиний урок, який варто з усього цього засвоїти: не використовувати Shutterstock, якщо він працює саме так".

Walmarts Selling My Picture Without My Permission

Walmart is selling my picture without my permission throughout all New Brunswick. I feel like I am being taken advantage of in this situation. Let me know what your thoughts are on this.. Www.instagram.com/St3mm3r Michael Stemm Down to Earth Productions

Geplaatst door St3mm3r - Michael Stemm op Donderdag 20 december 2018

Після цієї заяви канадський підрозділ супермаркету Walmart вибачилося перед фотографом в коментарях під опублікованим постом на Facebook. Хлопцеві запропонували додатково обговорити ситуацію, що склалася.

Варто відзначити, що Майкл навіть не може зняти цю смішну суму (1.88 доларів) з рахунку на стоковому сервісі. Згідно з правилами сайту з рахунку можна зняти мінімум 50 доларів. Цікавим фактом також є те, що в описі видів ліцензій на Shutterstock зазначено, що стандартна ліцензія не дозволяє використовувати фотографії в виробництві і реклами товарів.

Раніше портал "Знай.uа" писав про витоки традиції прикрашати ялинку

Читайте також: NASA показали вражаючі фото магічного явища

Нагадаємо: Хайді Клум виходить заміж за 29-річного музиканта