За народним повір'ям у день Філімона нечисть розгулює вулицями, до будинків підходить, у вікна стукає, шугає і шкребеться у двері. В основному це потвори, нетопирі, лихоманки, перевертні і єхидни. Єхидни – ворожі до людей чарівні змії, нетопирі – просто летючі миші, але це пекельні слуги, що п'ють людську кров. Перевертні (або вовкулаки) були найбільш небезпечними, тому що такою силою могли володіти або чаклуни, або нечисть.

Але, щоб вас ніхто не чіпав і не заважав, потрібно просто напросто поприбирати вдома, приготувати їжі. Все повинно бути в чистоті й порядку. Таких гарних і працьовитих господарів, всяка нечиста сила не чіпає, приходить тільки до ледачих.

А ще нечисть жахливо боїться води. Тому сьогодні потрібно як можна частіше вмиватися, а ще краще, якщо кілька разів за день приймете душ. Воду можна і заговорити. На світанку треба принести трохи води з ополонки і сказати:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Як змогла водиця перетворитися у лід,
так би і хвороба з тіла і скотилася в брилу перетворилася".
Заговоренною водою лікували "від сімдесяти семи хвороб".

Також в цей день, щоб бути здоровим, можна придбати мед, додати його в воду і вмитися зі словами:

"Мед до обличчя, слава Творцю.
А нам, рабам Божим, здоров'я.
В ім'я Отця і Сина і Святого Духа.
Нині і повсякчас і на віки віків.
Амінь"

А ще, якщо сьогодні протопити піч осиковими дровами, то буде тепло в будинку навіть у хрещенські морози, нечисть не зможе залізти через димохід, а хліб, якщо випікати його в печі, буде набагато смачніше.

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині.