Новорічні свята пролетіли так швидко, що зараз здається, ніби їх і зовсім не було. І тільки ялинка, яку ще не встигли прибрати нагадує, що ваші спогади реальні. На жаль, на зміну яскравим свят неминуче приходять сірі будні і щоб остаточно не скиснути, якимось чином потрібно піднімати собі настрій. Ми знаємо кілька варіантів, які не дадуть і вам і нам впасти в післяноворічний депресію і дожити до весни.

Започаткувати нову щотижневої традиції
Наприклад, у французів є мила традиція - в понеділок вони влаштовують день вина. Це означає, що коли бурхливі вихідні скінчилися, а за день проведено пару серйозних зустрічей і випито сорок чашок кави - людина не стоїть в пробках, а відправляється в бар пити вино з друзями. Такий собі милий спосіб скрасити найважчий день тижня. Чи не п'єте вино? Придумайте свій варіант щотижневої традиції, яка регулярно буде вас радувати.


Злітати в Європу на вихідні
Можна звичайно злітати погріти попу в Таїланд, але це може трохи вдарити по гаманцю, особливо, якщо в подорож ви не збиралися і поїздка спонтанна. Європа може стати відмінним способом (нехай і не таким теплим) розбавити сірі будні за відносно невеликі гроші. Регулярні акції на перельоти пропонують лоукост, які зараз літають з Києва. Близько 1000 грн на квиток і 30 євро за добу проживання, ще трохи на їжу і гоу вивчати європейські міста. До речі, не так давно ми писали про найвигідніших напрямах цієї зими.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Влаштувати літню вечірку
Ялинку і гірлянди вже прибрали? Дуже добре, значить нічого не заважає влаштувати будинку літню атмосферу і влаштувати спекотну патичків. Наприклад, мексиканську з текілою, яскравими костюмами, Піньята, начос і гуакамоле під гітару Карлоса Сантани. Якщо ви не фанат гучних вечірок, ще й у себе вдома, сходіть в один з київських ресторанів техмех і там поринете в жарку атмосферу Південної Америки. Є ще маса азіатських ресторанів, які зігріють не тільки антуражем, але і пряно-гострою їжею.

Навчитися чогось нового
Це влітку після роботи можна піти на тривалу прогулянку, взимку ж наш маршрут найчастіше виглядає як "робота-дім-робота-дім". Щоб був привід вибратися - запишіться на парочку цікавих лекцій. Частина з них може допомогти вам в роботі, частина просто зробить вас ще більш різнобічною людиною і навчить чомусь новому. До кінця цієї зими анонсовано кілька подібних івентів. Вже на цьому тижні пройде інтелект-тренування з ораторської майстерності. Погодьтеся, в якій ситуації б ви не опинилися - вміння красиво говорити піде тільки на користь. Якщо ваша робота пов'язана з текстами - сходіть на практичний курс з копірайтингу і сторітеллінгу. Дізнатися як внутрішні переживання і стреси впливають на здоров'я в майбутньому, можна на лекції про психосоматики. Ще щосуботи о будівлі Посольства Індії проходять курси по аюрведою - традиційній індійській медицині або "науці про життя". Загалом, способів дізнатися щось нове - маса, головне змусити себе вийти з дому.

З'їздити в Одесу
Одеса - завжди хороша ідея. І якщо влітку це місто набитий туристами, на пляжі неможливо проштовхнутися, щоб на когось не наступити, та й чистота моря залишає бажати кращого, то взимку - це атмосферне місто із затишними автентичними барами (в яких, на відміну від літа, є вільні місця) і порожніми вулицями. Можна спокійно прогулюватися, насолоджуватися всім навколо і час від часу заскакувати грітися келишком чогось міцного, підкріплюватися форшмаком і чорноморськими морепродуктами. І так, не забудьте прогулятися по вітряному пустинному пляжу під звуки крижаного моря. Радимо запастися на такий променад термосом гарячого глінтвейну (скажіть нам потім спасибі).

Скласти плани на літо
Ми весь час чогось чекаємо - дня народження, Нового року, зустрічі з батьками або улюбленим другом, суботньої вечірки, і, звичайно ж, тепла. Планувати літні подорожі або заходи взимку може не тільки підняти настрій, це ще й шанс непогано заощадити. Наприклад, купуючи квитки на концерт або фест зараз набагато дешевше, ніж буде за тиждень до заходу. Квитки на літак за півроку теж продають за спеціальними цінами, пізніше доведеться виглядати акції. Нещодавно ми вже писали про декілька цікавих варіантів на літо.

Зайнятись спортом
Коли зимові свята закінчуються, то залишають після себе не тільки депресивний настрій, але і зайві кілограми. І з тим і з іншим наслідком може впоратися (барабанний дріб) спорт. Хоч як би звучало банально, але це один з кращих способів привести своє тіло і голову в норму. Якщо вважаєте, що спорт - не ваше, спробуйте знайти щось до смаку, наприклад, сходіть на йогу, стретчинг, а якщо подібне здається вам нудним - спробуйте TRX, займіться twerk або pole dance.

Проводити один день в тиждень в ліжку з книгою або під серіал
Активне життя, заняття спортом, постійний рух - це, звичайно, круто, але коли тебе все навколо дістало і з'їдає апатія - хочеться послати все до біса і сховатися під ковдрочку. Ми вважаємо, що хоча б раз на тиждень потрібно розслабитися, дати собі поовощіть і зарядитися силами на тиждень вперед. Запастися чаєм (або вином), відкрити список нових серіалів і один за іншим їх переглядати, або взяти книгу, яку ви давно хотіли прочитати і таки зробити це, або запросити когось у гості і не вилазити з-під ковдри удвох .... ну тут ви і без нас розберетеся.

Завести кота
Просто тому, що зими з пухнастим істотою під боком значно тепліше.