Один молодий чоловік проходив співбесіду на високооплачувану престижну посаду в поліграфічну компанію. У нього було блискуче резюме, він продемонстрував розум і кмітливість, і тепер на нього чекала зустріч з директором для вирішального інтерв'ю. Перше, що запитав у юнака керівник компанії, це отримував він стипендію в університеті. Хлопцеві довелося чесно відповісти, що ні, і його батько платив за освіту.

- Де працює ваш батько? – запитав директор.

- Мій батько - коваль.

Директор попросив юнака показати йому свої руки. Він показав їх. Вони були дуже доглянутими.

- Ви коли-небудь допомагали своїм батькам з роботою?

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

- Ніколи, мої батьки завжди хотіли, щоб я навчався і читав більше книг. Крім того, тато може працювати краще за мене.

- У мене є прохання, коли ви підете додому сьогодні, підіть і вимийте руки батькові, а потім приходьте до мене завтра вранці, - сказав його директор.

Молодий чоловік вирішив виконати це незвичайне вимога. Коли він повернувся додому, то запитав старого коваля, можна вимити йому руки. Батько був збитий з пантелику, однак виконав прохання хлопця, простягнувши йому руки, і хлопець приступив до миття.

Син був шокований, розглянувши руки батька – натруджені, все в зморшках, cкрізь синці і шрами. Деякі так боліли, що змушували батька здригатися від одного дотику.

Це був перший випадок, коли до нього прийшло розуміння, що означає для цих рук працювати кожен день, щоб оплачувати його навчання. Синці на руках були ціною, яку його батько платив за освіту, навчання і майбутнє свого сина.

Помивши руки батька і постоявши трохи в тиші, юнак почав прибирати майстерню батька. В ту ніч батько і син довго розмовляли. На наступний ранок він відправився на прийом до директора. Директор помітив сльози в очах юнака і запитав:

- Чи Можете ви розповісти мені, що ви зробили і що ви дізналися вчора у своєму домі?

- Я помив руки батька і коли закінчив, залишився і прибрав його майстерню. - відповів він. - Тепер я знаю, що без моїх батьків я не був би тим, ким я є сьогодні. Допомагаючи своєму батькові, я зрозумів, як важко і складно робити все самостійно. Я усвідомив, наскільки важливо і цінно допомагати своїй сім'ї.

На що директор відповів:

- Це те, що я шукаю в своїх людях. Я хочу найняти такої людини, яка може цінувати допомогу і працю інших людей, для якої гроші - не єдина мета в житті. Ви прийняті на роботу.

У дитини, якому все дається, чого він хоче, розвивається почуття егоїзму. Вона ігнорує своїх батьків, ставлячи себе на перше місце. Правильно бути такими батьками? А може, ми подібною любов'ю маємо шанс зіпсувати своїх дітей?

Ви можете дати вашій дитині комфорт жити у великому будинку, їсти хорошу їжу, ходити на комп'ютерні класи, дивитися телевізор з великим екраном. Але коли ви миєте підлогу або фарбуєте стіну, дайте йому зробити те ж саме.

Це не тому, що у вас немає грошей, щоб найняти когось, а щоб навчити щось робити. Це тому, що ви хочете виховати його правильно. І незалежно від того, наскільки ви багаті, ви хочете, щоб він це розумів. Одного разу його волосся теж стане таким же сивим як у батька юнака.

Саме головне, щоб ваша дитина навчився цінувати працю і долати труднощі для досягнення успіху в будь-якій справі.

Нагадаємо, раніше пес врятував життя господареві і став зіркою соцмереж

Також ми писали про те, що хлопець прихистив вагітну собаку і був шокований тим, що побачив через місяць.

Знай.ua нагадує: неочікуваний порятунок для важкохворої дівчинки, яка була приречена на в'язницю у чотирьох стінах.