Режисер "Володаря кілець" Пітер Джексон стане автором нового документального фільму про те, як за кілька місяців до свого розпаду The Beatles записували альбом Let It Be. Про це повідомляє офіційний сайт групи.

У картині будуть використані 55 годин плівки, знятій в січні 1969 року. Тоді The Beatles вирішили зробити фільм про роботу над новими піснями і для цього щодня репетирували в присутності знімальної групи. Процес запису супроводжувався конфліктами - гітарист Джордж Харрісон навіть на кілька днів йшов з групи. Фіналом проекту став концерт на даху студії - останній публічний виступ The Beatles повному складі.

Навесні 1970 року, незабаром після оголошення про розпад The Beatles, на на основі цього матеріалу випустили альбом і фільм під назвою Let It Be. І до того моменту група встигла записати і випустити ще один альбом, саме Let It Be став асоціюватися з кінцем The Beatles у тому числі через негативні спогадів учасників про процес роботи над платівкою, а також через включену в фільм сцени сварки музикантів.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За словами Джексона, після знайомства з архівними кадрами він зрозумів, що реальність дуже відрізняється від міфу.

"Звичайно, там є драматичні моменти, але немає такого сильного розладу, з яким проект так довго асоціювали. Неможливо відірватися, дивлячись на те, як Джон, Пол, Джордж і Рінго працюють разом і створюють пісні, які пізніше стануть класикою. А ще це смішно, життєствердно і душевно", - заявив він.

Назву і дату виходу фільму оголосять пізніше. Разом з картиною буде випущена і відреставрована версія оригінального фільму Let It Be.

Проект стане третім за останні роки помітним релізом з невідомими архівними матеріали The Beatles. У 2017-2018 роки були випущені перевидання альбомів Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band і The Beatles з десятками раніше не випускалися записів. Поки невідомо, чи збираються чи The Beatles опублікувати разом з новим фільмом і аудиоархив сесій запису Let It Be (раніше він вже неодноразово виходив на піратських дисках).

Нагадаємо, Пол Маккартні підкорив соцмережі крутим відео.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Мік Джаггер відсвяткував своє 75-річчя.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, гітарист легендарної британської рок-групи The Rolling Stones Ронні Вуд розповів, що переміг рак легенів.