Скільки анонсованих "кінців світу" ви пам'ятаєте? Їх регулярно віщують починаючи з кінця 90-х, а в другій декаді 2000-х і поготів. Тепер у мережі шириться інформація про те, що у 2019 році станеться кінець світу. Називали навіть одну з дат - 1 лютого. Чому цього не станеться і які найпопулярніші версії не витримують критики?

Астероїд все знищить

Мова йде про наближення до нашої планети астероїда 2002-NT7 діаметром два кілометри. Кажуть, що він має пройти надзвичайно близько до поверхні Землі, чи навіть впасти на неї після 1 лютого.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Результат - руйнування континентального масштабу та хмари попелу, які можуть призвести до змін клімату. Сценарій, на кшталт того, який вбив динозаврів. Астероїд під назвою 2002-NT7 дійсно існує, його відкрили у липні 2002 року. Щоправда, за даними NASA , він має діаметр 1,4 кілометра, але і це не все.

2002-NT7 входить до групи малих навколоземних астероїдів, а значить, належить до категорії небесних тіл, траєкторія яких проходить близько до Землі. Цього року астероїд має пролетіти повз Землю лише один раз і це вже сталося. Це небесне тіло пролетіло повз Землю 13 січня 2019 року. Найближче до нашої планети він підійшов на відстань у понад 61 мільйон кілометрів.

Але слід додати 1 лютого повз Землю все ж пролетять декілька астероїдів:

2019 BX3 має діаметр від 17 до 37 метрів та пройде на відстані 6,8 мільйона кілометрів

2019 BD3 діаметром від 20 до 45 метрів та пройде на відстані 4,7 мільйона кільметрів

2019 AV2 має діаметр від 150 до 340 метрів та пройде на відстані 6,7 мільйона кілометрів.

Календар майя

За цим передбаченням кінець світу переноситься із 2012 на 2019 рік. Основою для цього стала знахідка ієрогліфічних написів, які розповідають про містичну подію, яка мала відбутися під час зимового сонцестояння 21 грудня 2012 року.

Згодом група вчених у Мексиці провела окреме дослідження на цю тему і дійшли висновку, що це все неправда - майя не пророкували кінець людства.

Згідно з дослідженням Національного інституту антропології та історії Мексики, у грудні 2012 року, за пророцтвами давньої цивілізації майя, мало статись повернення "Болона Йокте", одного з богів, який, згідно з міфологією майя, вже сходив на Землю на початку цієї ери.

За його словами, знайдені ієрогліфи насправді говорять про завершення тринадцяти "бактунів", циклів, які майя використовували вимірювання часу. Кожен з них триває 400 років. Отже в грудні 2012 року цей цикл завершився і розпочався новий.

Яким чином дослідник Біблії розібрався в ієрогліфах майя не зрозуміло, як і не ясно, який зв'язок між християнською концепцією приходу спасителя та майя.

Дивіться: Чому не буде кінця світу - версія Кузьми Скрябіна

Нагадаємо, пенсіонер, прогулюючись у лісі, виявив незвичайну могилу 19 століття.Як повідомляв портал "Знай.ua", загадкову неопізнану істоту знайшли посеред вулиці. Також "Знай.ua" писав, американець зірвав мільйонний джекпот у лотерею.