Новорічні свята пройшли і пора задуматися про подарунки на День святого Валентина 2019. Ми розповімо і покажемо, чим можна порадувати свою другу половинку 14 лютого. Такі оригінальні подарунки можна зробити всього за кілька годин, і при цьому якісь особливі навички не знадобляться. Навіть якщо ви в перший раз запланували зробити презент своїми руками, то, будьте впевнені, ви запросто з цим впораєтеся.

Подарунки своїми руками на День святого Валентина

100 причин, чому я тебе кохаю

Чудовим подарунком на День святого Валентина стане так звана «банка освідчень». Для її виготовлення знадобляться невеликі листочки для нотаток і прозора банка. Запишіть на кольорових листочках для заміток 100 речей, які ви любите і цінуєте у вашій половинці.

Придумайте заздалегідь написи, щоб не повторюватися, адже 100 записок – це велика кількість. Крім побажань, можете написати про теплі спогади, пов'язані з цією людиною. Комі того, не забувайте і про риси характеру і зовнішності, які подобаються вам у вашій другій половинці.

Після цього всі записки скрутіть у трубочки, перев'яжіть тонкої стрічкою і складіть в ємність. Такий подарунок ідеально підійде не тільки чоловікові або дружині, а й мамі, дочці або подрузі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Кавове дерево

Велике серце з кави в горщику – нетиповий подарунок на День закоханих, який нікого не залишить байдужим. Такий презент буде радувати всю сім'ю приємним ароматом довгий час після свята.

Отже, щоб зробити кавове дерево, виріжте з картону два великих серця. До одного приклейте звичайний олівець або будь-яку іншу пряму паличку, яка буде служити стволом дерева. Потім туди ж приклейте три ватних диска, а після – друге серце. Таким чином ви досягнете об'єму.

Після цього слід обклеїти з усіх боків серце ватяними дисками і обмотати товстою ниткою з вовни. Потім пофарбуйте серце коричневою фарбою, а коли вона висохне, наклейте зерна кави поверх серця.

Олівець обмотайте мотузкою. «Посадіть» дерево в красивий горщик і прикрасьте його тканиною, камінням або мішковиною (для декору підійде все що завгодно).

Вінок кохання

Перш за все, з білого паперу слід вирізати коло (діаметр 30-40 см). Потім обклеїти його вирізаними з кольорового паперу сердечками. Колір вінка не має значення – все залежить від вашого бажання і уяви. У цьому році модно поєднання рожевого і чорного кольорів – так званий готичний стиль. Важливо підбирати різні за величиною сердечка – таким чином виріб виходить об'ємним і фактурним.

Цей вінок буде красиво виглядати на двері, вікні або стіні.

Романтичні дрібниці

Наступний подарунок скоріше не саморобка, а хімічний дослід. Особливо це буде цікаво дітям. Полягає він у вирощуванні кристалів солі.

Спочатку потрібно зробити фігурку серця з дроту. Потім слід помістити її в концентрований соляний розчин (додавайте сіль в гарячу воду, поки вона не припинить розчинятися). Через день виріб буде готов. Після витягніть серце і залиште сушитися.

Валентинки своїми руками

А ви знали, чому люди дарують один одному на День закоханих саме валентинки? Згідно з давньою легендою, святий Валентин закохався в дочку начальника в'язниці, в якій чекав своєї страти. І щоб розповісти про свої почуття, вирішив відправити їй листа в формі серця. Але, на жаль, дівчина знайшла лист тільки після смерті Валентина. А зворушлива і красива традиція дарувати валентинки в День закоханих збереглася і до наших днів.

Тому як альтернативу покупці банальній валентинці, ми пропонуємо вам інший, більш творчий варіант – створити листівку своїми руками.

Валентинки з коробок від сірників

Такі вироби давно популярні на Заході і навіть мають спеціальну назву – matchboxcards. Їх дарують не тільки на 14 лютого, але і на багато інших свят. Найпростішу сірникову коробку можна перетворити на справжній handmade-шедевр.

Для своєї валентинки ви можете використовувати порожню коробку з під сірників або ж зробити коробочку самостійно з кольорового картону. Всередину таких подарунків зазвичай кладуть цукерки, драже, монпансьє або невеликі записки з зізнаннями в коханні.

Валентинки з тканини

Найбільш популярний матеріал для цього подарунка – фетр. Валентинки можна зробити як плоскими, так і об'ємними – досить набити виріб ватою або тканиною. А зовнішній вигляд листівки залежить виключно від вашої фантазії.

Букет з сердечок

Оригінальний подарунок на День святого Валентина – букет з паперових квітів або сердець. Для виготовлення знадобиться папір для скрапбукінгу ніжного відтінку. З нього слід вирізати багато сердечок, після цього зігнути їх навпіл і склеїти між собою бічними сторонами. Всередину отриманого букета вставте дріт. Обмотайте його яскравою стрічкою. Листя також потрібно виготовити з паперу, тільки іншого кольору.

Квіллінг

Валентинки, зроблені за допомогою техніки квіллінг, виглядають дуже красиво і ніжно. Спочатку намалюйте на картонному папері велике серце, а після підготуйте смужки для квілінгу шириною 5 мм. З них почніть формувати різні завитки. Під ними викладайте серце, накресленої раніше. А якщо зробити завитки різними відтінками червоного або рожевого, то серце вийде набагато гарніше і ніжніше.

Валентинка своїми руками з ниток

Візьміть аркуш щільного паперу, складіть його на дві частини і на одній стороні намалюйте велике серце. Потім малюнок потрібно вирізати. Після пусте місце слід вишити яскравими нитками. На другій частині можна написати побажання або вірші. Після того, як ви складете виріб, текст виявиться за сіточкою з ниток.

Валентинка з цукерок

Коханій дівчині буде приємно отримати святкову валентинку, виконану зі смачних цукерок. Для цього досить проявити трохи фантазії. Спочатку виріжте з картону велике серце. Потім шматок картону повністю покрийте червоними цукерками. Якщо вам подобається малюнок, то можна приклеювати цукерки до серця.

Скринька бажань коханому

Для цього виробу знадобиться красива коробка, бажано у формі серця. Можливо, у вас вдома завалялася стара упаковка з під цукерок. Таку скриньку можна змайструвати з картону.

Для декору знадобиться картон червоного і рожевого кольорів. З нього потрібно вирізати багато сердечок різного розміру. Після цього написати побажання або визнання в любові і скласти в коробку. Скриньку перев'яжіть яскравою стрічкою.

Солодка валентинка - рецепт

Щоб приготувати шоколадні валентинки, потрібно:

  1. Змішайте борошно, сіль, какао, розпушувач.
  2. Збийте масло і цукор до пінної консистенції. Додайте яйця.
  3. Покладіть суміш борошна і ванільний концентрат.
  4. Збийте до стану тесту.
  5. Тісто розділіть на два рівних шматка, оберніть в харчову плівку і покладіть в холодильник на одну годину.
  6. На пергаментний папір викладіть тісто, розкачайте і посипте борошном.
  7. Виріжте з тіста сердечка, розкладіть їх на папері. Покладіть в холодильник на 15 хвилин.
  8. Випікайте заготовку при 180 градусах приблизно 15 хвилин.
  9. Покрийте глазур'ю і дайте висохнути кілька годин.