8 березня – свято весни і краси. Чоловікам хочеться дарувати своїй жінкам щось яскраве, оригінальне і надихаюче. Презент для коханої - ще пів біди, адже в її смаку ви напевно щось тямите. Але що ж подарувати колегам по роботі? Ми підготували список кращих ідей для подарунків на Міжнародний жіночий день 2019.

8 березня: що можна подарувати колегам

Багатьом чоловікам важко вибрати вдалий подарунок до 8 березня своїй колезі. І це не дивно, адже, з одного боку, сюрприз повинен бути недорогим, але корисним, а з іншого – є величезна кількість подарунків, які просто непристойно дарувати колегам по роботі.

8 марта

Як вибрати подарунок для колеги: 4 правила

Ціна. Дорогий подарунок колезі по роботі – моветон. Занадто цінний презент може поставити в незручне становище. Виняток – сюрприз для начальниці, на який, найчастіше, складається вся команда співробітників.

Атмосфера в колективі. Пам'ятайте, якщо у вас суто робочі стосунки з колегами, то вибирайте строгі, універсальні презенти. Якщо ж відносини в колективі дружні, можна придумати жартівливий, веселий подарунок. Але головне – не переборщити, щоб не образити жінок.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Не забувайте і про вік своїх колег чи підлеглих. Якщо працівниці різних вікових груп, то підберіть універсальний подарунок, який стане в нагоді і молодій дівчині, і зрілій жінці. Або придбайте для кожної окремий, але рівнозначний презент.

Подарунок – зовсім не обов'язковий жест з боку чоловіка. Досить влаштувати невеликий фуршет – купити фрукти, солодощі і шампанське. А щоб на святі було не нудно, придумайте оригінальне привітання або веселі ігри.

Подарунки на 8 березня співробітницям: кращі ідеї

В офісі ми проводимо значну частину дня. І хочеться, щоб час проходив з комфортом. Тому на 8 березня можна подарувати електротехніку, наприклад, чайник, кавоварку або мікрохвильовку.

чайник

Найбільше в робочий час споживають чай і каву. Подаруйте святковий чайний або кавовий набір. Цого точно оцінять всі жінки на роботі.

Подбайте про здоров'я своїх колег – купіть їм гаджет, який дезенціфіцірует і зволожує повітря або відстежує температуру в приміщенні. Крім того, стануть в нагоді і прилади, які допомагають розім'яти м'язи рук і шиї – масажери або еспандери.

Всі дівчата люблять за собою доглядати. Тому ідеальним подарунком для кожної колеги по роботі стане сертифікат в магазин косметики або в спа-салон. Якщо ж вам хочеться купити подарунок недорого, то відмінним сюрпризом стане косметичка. Це незамінна річ як вдома, так і в офісі. Тому будьте впевнені, вона точно не залежиться на полиці.

Відмінна ідея подарунка на 8 березня для колеги – шоколадний набір або цукерковий букет. Зі спиртного можна дарувати тільки десертні вина або шампанське. Інші напої вважаються поганим тоном. Якщо ж бюджет не дозволяє купити такі подарунки – то обмежтеся великою плиткою шоколаду і кави в красивій банці. Так би мовити, дешево і зі смаком.

шоколад

Які подарунки дарувати колегам на 8 березня

Офісним працівникам завжди підійдуть подарунки, типу ручок, калькуляторів, підставок під канцелярські предмети або календарів. Прикольне і недороге привітання з 8 березня – милі сувеніри на робочий стіл або стікери з жартівливими написами. Не забувайте і про органайзери, блокноти і щоденники, такі речі потрібні завжди.

Оригінальні подарунки на 8 березня

Подаруйте враження. Прикольний подарунок для жінок-колег – групова фотосесія. Фотоальбом «8 березня», викладений в соціальну мережу, сформує сприятливий імідж. Подаруйте прекрасним дамам професійну фотосесію – в офісі компанії або на природі.

Якщо жінок в колективі не дуже багато, то чудовим подарунком для них може стати спільний похід в кіно, кафе, баню, аквапарк або боулінг за рахунок роботодавця.

8 марта

Поїздка на природу. Для цього потрібно всього лише знайти підходяще місце, купити випивку та інгредієнти для шашлику. Найчастіше цього достатньо, щоб весело провести час з колегами. Але відпочинок стане набагато вдаліше, якщо поблизу є невеликий зоопарк, заповідник або музей.

Важко знайти дівчину, котра не любила б домашній затишок. Недорогим, але дуже практичним подарунком для колеги стане декоративна свічка, аромалампи, комплект тарілок або чашок, набір для приготування суші, оригінальні формочки для льоду або незвичайна підставка під гаряче.

Подарунки від жінок для колег по роботі

Тут все набагато простише, адже жінки можуть дарувати одна одній практично все. Якщо ви знаєте розмір своєї колеги, то практичним подарунком стануть колготки. Адже всі жінки знають, цей елемент гардеробу завжди в дефіциті. До категорії «безпрограшних подарунків» відноситься і гель для душу, дорожнє дзеркальце або крем для рук.

Не забувайте про універсальне кухонне начиння: ножі, форми для запікання, винні келихи, силіконові лопатки, таймери, що нагадує про закінчення готування.

8 марта

Для жіночого колективу можна купити недорогу побутову техніку, наприклад, тостер або блендер, кавоварку або електрочайник. Крім того, доречно буде презентувати рушник або халат.

На 8 березня часто дарують різні аксесуари для смартфонів: навушники, портативні зарядки, флешки. А ось автоледі будуть у захваті від навігаторів, машинного пилососа або чохла з підігрівом для сидіння.

Подарунки своїми руками

Ну а якщо ви володієте навичками шиття або кулінарії, то можна зробити оригінальний подарунок на 8 березня своїми руками. Кожній жінці буде приємно отримати річ, створену вручну. Тим більше, в інтернеті ви зможете знайти величезну кількість схем і планів, як зробити фігурки або букети до 8 березня.

А щоб усім дістався подарунок, можна використовувати метод «таємничий дарувальник». Напишіть на листочках імена жінок, які працюють в компанії, покладіть їх у мішок або капелюх. Нехай кожен чоловік витягне ім'я тієї, кому він буде виготовляти презент.

8 марта

Подарунки на 8 березня співробітникам: розваги

Якщо у вашому колективі панує дружня атмосфера, то доречно буде влаштувати оригінальну лотерею або вікторину. Наприклад, можна придумати питання, пов'язані з вашою роботою або колективом і провести вікторину. За правильні відповіді нагороджувати жінок дрібними призами. А в кінці гри визначити головного переможця і вручити йому найбільший подарунок. Або просто проведіть лотерею – у великий мішок засуньте подарунки і нехай жінки на дотик і на удачу самі собі вибирають приз.

Яких подарунків краще уникати?

Не варто дарувати своїм колегам гроші. Занадто велику суму ви навряд чи зможете виділити для кожної жінки в колективі, а маленька – може образити дівчину. Пам'ятайте, цінне не те що дарується, а увага і турбота.

Брендові підробки. Навіть якісні підробки залишаються фейками і можуть наштовхнути жінку на думку про «дешеве» ставлення до себе з вашого боку.

Товари, призначені для схуднення. Не варто купувати ваги, різні препарати або абонемент в тренажерний зал.

Косметика для обличчя і тіла також входить в число небажаних подарунків. Натяк на недосконалість жінки може її поранити, а значить – свято буде зіпсоване.