Все частіше уфологи заявляють про те, що таємнича планета Нібіру може викликати катастрофу або навіть знищити Землю. Більш того, імовірно, на планеті проживають так звані істоти аннунаки. Одні вважають, що про них йдеться в біблії, як про «занепалих ангелів», а інші описують їх як жахливих ящерів з крилами.

Інформація про наближення зірки смерті надходить мало не кожен місяць. А останні заяви уфологів і зовсім вразили громадськість – аннунаки, що живуть на планеті Х, відповідальні за спалення собору Нотр-Дом-де-Парі. Ми вирішили розібратися, що ж таке планета Нібіру і чому все її так боятися.

Таємниці планети Нібіру. Що це таке?

Широку популярність планета Нібіру отримала в 2012 році: тоді астрологи, посилаючись на давнє пророцтво майя, передбачили кінець світу. Згідно з передбаченнями, Нібіру зіткнеться з нашою планетою, що згодом обернеться страшною катастрофою - спочатку почнуться цунамі, землетруси і незворотні природні зміни, а після на Землі загине все живе. Однак страшне пророцтво не збулося. Уже через п'ять років, влітку 2017 року, була «анонсована» нова катастрофа – проте також прогнози не збулися. Потім американський футуролог Девід Мід змістив дату апокаліпсису на вересень 2017. Передбачається, що наступна дата наближення Нібіру – липень-серпень 2019 року. І уфологи кажуть, що в цей раз смертельне послання з космосу точно вріжеться в Землю.

Міфологи заявляють, що мова про Нібіру йдеться навіть в древніх наскальних записах. Згідно з ними, Мардук, як ще називають комету смерті, зародилася в Сонячній системі, однак з якоїсь причини її орбіта дуже віддалена. А один раз в 3600 років вона повертається.

Нибиру

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Чому про Нібіру стали так часто говорити?

Все почалося в 1995 році, коли Ненсі Лідер заявила, що її викрали інопланетні істоти і помістили в її голову пристрій, за допомогою якого передають інформацію. Також вона розповіла про те, що інопланетяни живуть на таємничій планеті і стежать за всіма жителями Землі.

Потім інтерес уфологів підігрів письменник Захарія Ситчин, який вивчає мову шумерів. Він розповів, що в древніх шумерських текстах є записи про планету Нібіру. І вона навіть має свій символ – крилатий диск. Цей же символ можна зустріти і в текстах народів Стародавнього Сходу. Також Сітчин заявив, що шумери згадували і жителів планети Нібіру. Нібито це високорозвинена цивілізація. Їй дали назву Аннунаки, або Енліль.

У 2017 році Девід Мід виступив із заявою, що під час сонячного затемнення влітку 2017 року можна буде побачити Планету-вбивцю. Через рік житель Нижнього Тагілу Валентин Дегтерев, переглядаючи пряму трансляцію з МКС, побачив величезне космічне тіло, яке рухається у напрямку до Землі. Чоловік припустив, що це і є Зірка смерті. Істерію підхопили журналісти і користувачі соціальних мереж. Багато хто навіть став заявляти, що бачив в ведіннях появу і наближення Нібіру і навіть знищення всього світу.

Чим загрожує зіткнення з Нібіру?

Відповідно до теорії, розмір Нібіру перевищує розмір нашої планети в чотири рази. Більш того, планета Х володіє дуже сильним гравітаційним полем, що може викликати потужні катастрофи і навіть зміну полюсів Землі, якщо Нібіру наблизитися до нашої планети. Існує навіть теорія, що і динозаври вимерли в результаті того, що поряд із Землею пройшла планета смерті.

І коли Нібіру пройде повз Землю?

Згідно з древніми міфами, наближення Нібіру до Землі відбувається досить рідко – один раз в 3600 років. Загадкова планета обертається по орбіті навколо Сонця, як і Земля. Однак траєкторія її дуже витягнута і проходить між Марсом і Юпітером. Саме тому обчислити точні координати поки не надається можливим.

Уфологи вважають, що аннунаки, жителі планети смерті, вже бували на Землі і навіть спілкувалися з землянами. А дані про це міститься в малюнках древніх людей, на яких вони зобразили невідомі сучасним ученим космічні тіла. А враховуючи, що в ті часи на нашій планеті відбувалися різні катастрофи, швидше за все, спілкування з інопланетянами було не радісним.

Багато років вчені намагалися знайти планету. У 1781 році, після того, як була відкрита планета Уран, дослідники виявили, що вона рухається по абсолютно іншій орбіті, ніж передбачалося раніше. Було вирішено, що на Уран впливає якийсь інший космічний об'єкт. В результаті, був відкритий Нептун, а після – Плутон. У 1992 році в Сонячній системі було знайдено великий об'єкт, схожий на Плутон – 1992 QB1. Сьогодні в космосі за Плутоном знаходиться 11 невідомих космічних тіл, діаметр яких перевищує 800 кілометрів. Їх називають транснептунової – ТНО.

Однак Нібіру знайти так і не вдалося.

Картинки із зображенням планети Нібіру

Нибиру

Нибиру

Нибиру

Що відомо про прибульців з планети Х?

Деякі вчені вважають, що аннунаки винні в недавньому підпалі собору Нотр-Дом-де-Парі в Парижі. У той же час інші думають, що на Нібіру ніхто не проживає, а головна небезпека – гравітаційний вплив, викликаний величезними розмірами космічного тіла. Нібито, якщо Нібіру прилетить і наблизиться до Землі, то це загрожує невідворотною катастрофою – все життя на нашій планеті загине.

Зовсім недавно уфологи висунули теорію, що жителі Нібіру знаходяться під водою в спеціальних кораблях, захищених від впливу сильного тиску. Істоти руйнують тектонічні плити Землі заради виверження вулканів. Передбачається, що мешканці Планети Х знають про наші досягнення в науці і усвідомлюють, що прямий напад на землян буде їм вартий численних втрат. Тому, поступово руйнуючи тектонічні плити, мають намір викликати глобальні викиди попелу і лави, через що земна атмосфера перестане пропускати сонячне світло, і вся планета зануриться в темряву.

Більш того, недавно дослідники зафіксували дуже сильний підводний землетрус, через що навіть гора Еверест опустилася на три сантиметри вниз. А за останні місяці активізувалися вулкани по всій планеті – від Мексики та Італії, до Японії і Камчатки.

А ось американські дослідники з Каліфорнійського університету впевнені, що саме підступна Нібіру винна у зникненні крижаних об'єктів за межами Нептуна.

Більш того, вчені заявили, що розміри Нібіру були розраховані невірно. Згідно з дослідженнями, планета Х перевищує розмір Землі більш, ніж в п'ять разів. І якщо все-таки Нібіру виявлять, то планета-вбивця стане ключовим відсутнім елементом Сонячної системи.

Нибиру

Чи існують наукові підтвердження?

Ні, офіційна наука на сьогоднішній день не змогла довести існування загадкової планети. Втім, деякі вчені заявляють, що існування планети Нібіру підтвердило NASA, проте останні ретельно приховують це.

Кінець світу відміняється: нові факти від вчених

Незважаючи на всі теорії уфологів, більшість експертів вважають, що в космосі просто немає тіла, яке могло б принести шкоду нашій планеті або, більш того, знищити все живе на Землі. І дійсно, реальні знімки супутника не показали ні місце розташування планети, ні будь-яких ознак існування Нібіру.

Вчені запевняють, що зараз хвилюватися про планету Х не варто, так як це всього лише плід уяви людей. А свіжі фотографії планети, які публікуються в інтернеті, всього лише фейк.

Так, наприклад, заступник голови відділу НАСА в Х'юстоні висловив спростування – кінця світу через планети Х не буде. Дослідники займалися питанням встановлення місцезнаходження планети Нібіру, ​​але виявилося, що це всього лише плід бурхливої ​​фантазії людей.

Ось так приблизно виглядає планета Нібіру.

Нибиру

Відео про планету Нібіру

Офіційно НАСА заперечує існування планети, відомості про неї ніде не зафіксовані.

Але існування планети-вбивці вдалося обчислити за допомогою математики, тобто гіпотетично вона існує, проте фізично її ніхто не бачив.

Проте в той же час можна припустити, що в силу недостатньої розвиненості нашої цивілізації, багато планет поки що неможливо виявити. Тому і як вони виглядають також не відомо.

Астрологи ж вважають, що Нібіру існує, адже знання про неї прийшли з давніх часів, коли цивілізація була на більш високому рівні розвитку.

Так, наприклад, не так давно, в 1970-му році, був знайдений астероїд Хірон. А що стосується ще одного астероїда Прозерпіни, то він не відкритий і сьогодні, хоча всі знають про його існування.

У НАСА висувають припущення, що, можливо, Нібіру перебувати в поясі Койпера – це кілька маленьких планет на задвірках Сонячної системи, поряд з Плутоном. У багатьох з них незвичайні – витягнуті – орбіти, можна припустити, що близько до них варто велика планета, яка їх змінила. Її нам і не видно. Можливо, саме там і знаходиться Нібіру.