За словами медиків, його можна їсти навіть тим, хто худне. Фахівці прийшли до висновку, що найкращим видом солодощів вважається мармелад. Мармелад вважається дієтичним десертом, його просто приготувати вдома і можна купити в будь-якому супермаркеті. Повідомляє Clutch.

Складу мармеладу нескладний. Він обов'язково містить желюючий компонент – желатин, агар-агар або пектин. Кожне з цих речовин вже саме по собі корисно для організму людини, а тому користь мармеладу однозначна. У мармеладі багато натрію, кальцію, калію, фосфору, магнію і заліза. Калорійність мармеладу – 321 ккал на 100 грам.

Згідно з твердженням вчених, мармелад містить пектин, який сприяє більш активному виведенню з організму поганих речовин, у тому числі і токсичні компоненти, накопичення яких призводить до розвитку злоякісних процесів.

Ця речовина допомагає боротися з бактеріальними захворюваннями ШКТ, а також прискорює загоєння ран і опіків.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Вживання мармеладу позитивно позначається на роботі мозку і допомагає відновлювати сили після розумових і фізичних навантажень.

Крім цього, мармелад давно визнаний відмінним антидепресантом. А оскільки він менш калорійний, ніж шоколад, вживати його можна у трохи більших кількостях.

Тим не менш, безконтрольне поїдання цієї солодощі все одно рано чи пізно позначиться на фігурі, тому будь акуратна. Також медики нагадують, що перевагу варто віддавати тільки якісного, перевіреного мармеладу.

Крім того, промислове виготовлення мармеладу неможливо без штучних барвників, хімічних добавок, які можуть спровокувати алергічну реакцію. Краще готувати мармелад самостійно.

Це ласощі не варто у великій кількості давати дітям, щоб у них не розвивався карієс та інші захворювання зубів.

Нагадаємо, ці ягоди покращують роботу мозку і захищають від смертельної хвороби.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики розповіли про неймовірну користь східної пряності. Однако, застосовувати спеції у лікувальних цілях варто тільки після попередньої консультації з фахівцем.

Також "Знай.uа" писав, експерти назвали небезпечну зелень. Незважаючи на всі свої корисні властивості, ця зелень може дуже нашкодити.