Розкрито способи залучення грошей, любові та здоров'я на велике православне свято Вознесіння Господнє, застосовувані в народі впродовж багатьох років. В цьому році Вознесіння Господнє святкується 6 червня. Зі святом пов'язано безліч прикмет і забобонів. З давніх пір люди намагалися виконати кілька простих правил, щоб потім знайти любов і здоров'я.

Вознесіння Господнє 2019: як привернути благополуччя, любов і здоров'я – народні прикмети

На Вознесіння Господнє вважалося, що якщо скупатися в цей день, то здоров'я буде міцним весь рік.

Роса в цей день вважалась цілющою, а лікувальні властивості трав ставали набагато сильнішими і зберігалися до настання Івана Купала. Саме з цього дня рекомендується починати збір лікарських трав.

Заміжній жінці слід починати молитися про зачаття дитини. Щоб народити здорову дитину, дівчата в цей день виходили в поле і просили допомоги у природи.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Для зміцнення фінансового благополуччя і любові в родині робили наступне: в ніч на свято залишали молоко зберігається в неналежних умовах. Поганим знаком було скисання молока.

Благополуччя в будинок могла принести курка, що знесла яйце не в курнику, а в самому будинку.

Добрим знаком вважалося почути каркання ворони на Вознесіння Господнє.

Почути скрекіт сорок було знаком до грошей та удачі – необхідно вимовити особливий заговор. Це допоможе принести добро в хату.

Нагадаємо, що на 40-й день після Великодня православна церква святкує одне з 12 головних свят року Вознесіння Господнє. Повна назва свята – Вознесіння Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав, що не можна робити на свято Вознесіння. Так, ось, не можна лаятися, лихословити, займатися обжерливістю і веселитися, виносити сміття, плювати на землю, відмовляти мандрівникам, займатися сексом, в цей день не відспівують покійників, займатися важкою роботою по будинку, не можна вимовляти слова "Христос Воскрес", оскільки у цей день з храмів виносять плащаницю.