У православному церковному календарі це день пам'яті преподобного Микити, стовпника Переяславського, а також відзначають і важливе свято – Вознесіння Господнє. Інші назви свята: «Микита Стовпник», «Микита огірочник», «Огірочник», «Шипшин день», «Вознесіння». День був присвячений такій цілющій рослині, як шипшина. Чому їїназивають свобориним деревом, невідомо.

Микита Стовпник – преподобний святий, найбільш відомий подвигом столпничества в Нікітському монастирі. За життя подвижника, каяття, він отримав дар чудотворення.

Згідно з Євангелієм після воскресіння Ісус був на землі ще 40 днів, а в цей день потрапив у Рай. Він зібрав апостолів у Віфанії, на горі Оливна, благословив їх і вознісся на небо. Це був кінець земного служіння Сина Божого. Символізм у тому, що після спокути за допомогою страждань і смерті на хресті людських гріхів, Він підніс природу людини до престолу Бога-Отця і підготував людей до прийняття Святого Духа.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Чого не можна робити 6 червня

Заборон по народному святу немає, але є одна прикмета. Якщо мало квітів на шипшині, то можуть виникнути біди, а якщо багато, то весь рік сім'я проживе в мирі та благополуччі. Злі люди іноді спеціально зривають квіти, щоб насолити. Не випускайте свій кущ з уваги до заходу.

Народні прикмети на 6 червня

Чого не можна робити в Вознесіння 2019

  • Сьогодні заборонено важко працювати, не можна прати, готувати, прибирати, шити, в'язати і прасувати одяг. Будь-яку роботу в городі теж потрібно виключити.
  • Також заборонено в Вознесіння злитися, лихословити і сваритися, треба бути спокійним і присвячувати час Богові.
  • Не можна говорити «Христос Воскрес», тому що період Пасхи вже закінчився, а сьогодні виносять Плащаницю.
  • Не можна комусь відмовляти, подавайте милостиню, допомагайте.
  • Не можна в Вознесіння пити алкоголь, курити, займатися сексом, обжерливістю, занадто сильно веселитися.
  • Не можна бажати комусь зла і плювати на землю, тому що вважається, що Ісус ще ходить по земних дорогах. Тому і не відмовляють ні в чому мандрівникам.

Приказки та прикмети на Вознесіння 2019

  • Травою пахне сильніше звичайного – до опадів.
  • Якщо 6 червня йде дощ, значить у лісі багато грибів
  • Якщо у цей день зацвіла шипшина - вважалося, що прийшло літо, і холодів більше не буде до самої осені.
  • Зацвіла шипшина – можна йти ловити окуня на вудку.
  • Якщо до квітучої дикої троянди приєдналися калина і суниця, значить буде багато сироїжок.
  • Бджоли над акацією в'ються – буде дощ, над горобиною у цвіті – до ясної погоди.
  • Народжені 6 червня зазвичай міцні і красиві, але їм завжди потрібна допомога інших людей. Носити їм слід яшму. Квітка-покровитель — шипшина.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.