У чому різниця між католиками і православними? До чого призвів розкол християнства? На ці та багато інших питань легко та невимушено відповідають на YouTube-каналі Давай Порівняємо.

Відмінність №1

Найбільш очевидна відмінність між православною церквою і римо-католицькою полягає в тому, що у католиків є Папа. Він очолює церкву і його необмежена влада з центром у Ватикані поширюється на весь католицький світ.

У главу всього в православній церкві ставиться Ісус. Він об'єднує людей в соборній Церкві єдиної віри. Управління церквою покладено патріархами, митрополитами та архієпископами.

Відмінність №2

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Аскетизм і пост. У ХХ столітті відбулися великі зміни для католиків, де пост був практично скасований. Строго кажучи, єдине зобов'язання для більшості католиків полягає в тому, що вони не їдять м'яса по п'ятницях тільки під час Великого посту.

Православний християнин постить майже половину днів у році.

Якщо ви хочете дізнатися і про інші відмінності між католиками і православними, дивіться це захоплююче відео.