Після появи програми Photoshop, без якої не мислять себе сучасні фотографи, кількість підроблених зображень у мережі різко зросла. Однак деякі підробки виглядають настільки реалістично, що важко повірити у їх несправжність.

Пропонуємо вам добірку фото, які стали найвідомішими фотопідробками.

Рейс компанії Air France 447

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Стверджувалося, щоб ця фотографія з рейсу Air France 447 була зроблена якраз перед фатальним моментом, коли літак звалився на Землю. Але насправді це зображення — кадр із серіалу "Lost". Однак, фотографія стала вірусної, і багато хто повірив у реальність знімка.

Турист на даху Всесвітнього торгового центру 11 вересня 2001 року

Можливо, це одна з найбільш відомих з коли-небудь зроблених підробок. На перших порах люди вірили, що ця фотографія дійсно була отримана з чийогось фотоапарата, знайденого в уламках Веж Близнюків після трагедії, але тільки пізніше було доведено, що це підробка.

Геркулес, найбільша у світі собака

Хоча найбільші, найбільш високі і найбільш важкі собаки у світі, звичайно, видаються пошуком Google, цей хлопець не значиться в їх числі. Це справжнісінький фотомонтаж, якому повірили довірливі користувачі інтернет. Насправді, найбільша собака у світі — дог на ім'я Зевс.

Джордж Буш з книгою догори-дригом

Як би не жартували про тугодумство колишнього американського президента, і як би кумедно не виглядала ця фотографія, це все-таки просто фотомонтаж.

Замок на острові-каменю

Ця абсолютно фантастична фотографія виникає в мережі кожні кілька років. Насправді вона була одержана поєднанням німецького замку зі скелястим островом в Таїланді.

Місячний кавун

Стверджувалося, що це дуже дорогий кавун, який продається в Японії. На жаль, в природі не існує таких кавунів і це всього лише Photoshop.

Нагадаємо, раніше британський прем'єр-міністр Джонсон зробив гучну заяву про Brexit: “Краще померти в канаві”.

Також Знай.uа писав, що помер перший президент: подробиці і останні фото.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Жан Беленюк з "Слуги народу" отримав особливу посаду в Раді: чим займеться легендарний спортсмен.