Під час недавнього виступу в Йоркширі прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон висловився щодо відтермінування виходу країни з ЄС. Він заявив, що не проситиме Брюссель знову відкласти Brexit.

Окрім того, прем’єр Джонсон вважає “безглуздим” відтермінування виходу Британії з ЄС, яке підтримали депутати цього тижня.

Відповідаючи на запитання, чи може він гарантувати, що не вимагатиме від ЄС відкладення Brexit після 31 жовтня, навіть за умови, що буде зобов’язаний за законом, він дав чітку відповідь.

Борис Джонсон

"Так, я можу. Я вважаю за краще померти у канаві", - заявив Борис Джонсон. Борис Джонс

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Опісля його запитали, чи означає це, що він швидше піде у відставку, ніж відкладе Brexit, але Джонсон ухилився від відповіді.

Під час свого виступу британський прем’єр-міністр розкритикував депутатів за примусове відтермінування, яке, на його думку, коштуватиме "мільярд фунтів на місяць" і не матиме жодної користі для країни.

Британський парламент

Законопроект, який блокує "жорсткий" Brexit, парламент Британії ухвалив 4 вересня. Після цього прем'єр-міністр Борис Джонсон запропонував провести дострокові вибори, але депутати відхилили цю ініціативу.

Пропозиція щодо проведення дострокових виборів буде вдруге розглянута Палатою громад 9 вересня.

Нагадаємо, раніше Борис Джонсон влаштував яскраве привітання з Днем Незалежності: заговорив українською та навіть заспівав

Як повідомляв портал "Знай.ua", своїми діями Борис Джонсон обурив мережу

Також "Знай.ua" писав, що правда від британського прем’єра про Другу світову стала кісткою в горлі Путіна