Більшість рибалок вважають, що рибам не знайоме відчуття болю. Однак це твердження не відповідає дійсності. Згідно з новим дослідженням, проведеним у Великобританії, риби відчувають біль, до того ж, їхні відчуття схожі на людські.

Про це пише німецький журнал Focus.

"Коли риби схильні до потенційно больових явищ, вони демонструють зміни в поведінці", - повідомляє біолог Лінне Снеддон з університету Ліверпуля.

Для свого дослідження, опублікованого в авторитетному науковому журналі Philosophical Transactions of the Royal Society B, біолог проаналізувала 98 наукових статей про больові відчуття риб.

"Потенційно больові явища призводять, згідно з дослідженням, до змін поведінки риб і фізіологічних змін, зокрема, зменшення активності, захисної поведінки, почастішання дихання... Всі ці симптоми усуваються після застосування болезаспокійливих засобів", - йдеться в статті.

Так, вчені спостерігали, як риби, отримавши удар струмом в певній частині акваріума, уникали знаходження в цьому місці, незважаючи на те, що там знаходився корм.

У зв'язку зі зробленими висновками, вчені закликають до більш уважного поводження з рибами і гуманної ловлі. Зокрема, "перед тим, як вбити рибу, не слід довго тримати її на повітрі після вилучення з води - адже вона сильно страждає від нестачі повітря, стресу і страху.

[img desc=""]631546[/img

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, вчені з'ясували, що собаки можуть розрізняти ненадійних людей.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені змогли дізнатися, чи любить вас ваша кішка.

Також Знай.ua писав, як вчені рятують тварин від вимирання.