Дослідження вчених виявило, що собаки можуть визначати надійна людина чи ні, а також попередити з ким краще бути обережним.

Так, це дослідження проводив Акіко Такаока з Кіотського університету (Японія). Вчений проводився його в 3 етапи.

Група експертів заявляє, що дане дослідження впливає на подальше вивчення поведінки хвостатих друзів. Джо Брэжшоу з Британського університету повідомив, що собаки дуже охоче контактують з чесними людьми.

Таким чином, в ході цього дослідження домашньому улюбленцю власник вказував спочатку на контейнер з їжею, а потім на порожній контейнер. У двох випадках тварина виконувало вказівки.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Раніше вже було доведено, що собаки вірно тлумачать людські жести. Однак стало відомо, що, якщо жести господаря непослідовні, то улюбленець стає напруженим.

До найдальшого порожнього контейнера не підійшла жодна собака.

Слід зазначити, що в даному дослідженні взяли участь 34 собаки. Тварини продемонстрували однакові результати. Вони застосовують свій попередній досвід для того, щоб визначити, чи варто довіряти людині.

Також Такаока збирається провести такий же експеримент, однак замість собак задіяти волков. На даний момент дослідження показало, що домашні улюбленці активно цікавляться новими речами, проте швидко вирішують, чи слід продовжувати довіряти людині.

До того ж, цей експеримент показав, що собаки можуть розуміти, яке відношення у господаря з іншими людьми. Для цього покликали деяких людей взяти участь у дослідженні і спробувати нагодувати тварин.

Однак, улюбленці відмовилися від такого спокусливого частування з рук тих, хто нагрубив господарям.

Наступний експеримент показав, що тварини відмінно зчитують соціальні норми і уникали людей, які нагрубили власникам.

Також було доведено, що улюбленці вміють читати жести і міміку людини.

Нагадаємо, що одеситів запрошують на фестиваль безпритульних тварин.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені змогли дізнатися, любить вас ваша кішка.

Також портал Знай.ua писав, що викинутий на вулицю пес знайшов роботу в Нацгвардії.