Вчені з Університету Чикаго заявили, що планета Земля може уникнути прогнозованого глобального потепління. Проте землянам загрожує інша кліматична катастрофа — льодовиковий період.

Фахівці попередили про настання льодовикового періоду на Землі, який виникне через збільшення обсягів морського льоду в Антарктиці. За свою історію планета пережила не один льодовиковий період. Вчені стверджують, що саме зараз людство живе у перерві між ними, яка вже доходить до свого завершення. Про це пише видання Politeka.

Землю чекає льодовиковий період, Вікіпедія

Наразі дослідники не встановили, що могло стати першопричиною першого похолодання. Проте існує теорія, що 12 000 років тому на територію сучасної Гренландії впав великий астероїд. Зіткнення з небесним тілом спричинило незначні зміни в обертанні Землі по своїй орбіті. Саме ці зміни стали причиною похолодань, припускають вчені.

Дослідники зробили такі висновки на основі результатів комп'ютерної симуляції, яка показала, що ключову роль у кліматичних змінах зіграли саме льоди Антарктики.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Землю чекає льодовиковий період, Вікіпедія

Нагадаємо, раніше Чорнобиль поринув і безпросвітний туман

Як повідомляв портал "Знай.ua", зафіксували аномальну поведінку озонової діри

Також "Знай.ua" писав, що в Антарктиді знайшли сліди радіоактивного хлору