У В'єтнамі виявили маленьких оленів, які ховалися від людей 30 років. Зоологам вдалося сфотографувати в лісах в'єтнамського оленька - Tragulus versicolor. Ця невеличка тварина є представником сімейства Оленьцевих, якого не бачили з кінця минулого століття.

Зоологи натрапили на маленький схожий на оленів вид з крихітними іклами в сухому лісі на півдні В'єтнаму. Останній відомий науковий запис про цю тварину датується 1990 роком, коли мисливець вбив його і передав зразок вченим.

Мініатюрний олень, фото: Southern Institute of Ecology / Global Wildlife Conservation
Мініатюрний олень, фото: Southern Institute of Ecology / Global Wildlife Conservation

Біолог, що спеціалізується на дикій природі в Південно-Східній Азії і аспірант в Інституті Лейбніца Ендрю Тілкер зазначив, що вони довго шукали докази, що ці унікальні тварини ще не вимерли:

"Це дійсно класний вид, і ми довго сподівалися знайти докази, що ці тварини все ще тут", — каже він. Ендрю Тілкер

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Зоологи дослідили ліси В'єтнаму, фото: NationalGeographic
Зоологи дослідили ліси В'єтнаму, фото: NationalGeographic

Дослідники пошук маленьких оленів розпочали з опитування місцевих мешканців. Зоологи відвідали громади в регіоні та поспілкувалися із мисливцями, завоювання довіри яких було складним та довгим процесом. Очолював експедицію представник Глобального агентства з охорони дикої природи Ан Нгуєн.

В результаті зоологам вдалося отримати інформацію щодо місць, де місцеві мешканці бачили схожу тварину. Вони відвезли учасників експедиції в ліс, де було встановлено фотопастки. З листопада 2017 року по липень 2018 року вони зафіксували 280 окремих зустрічей з Tragulus versicolor.

Фахівцям отримали близько 2000 кадрів з в'єтнамськими оленьками, на яких присутні кілька особин, але оцінити точні розміри популяції вчені поки не змогли. Отримані дані дозволяють скоординувати зусилля щодо захисту виду, що вимирає.

У планах вчених — розміщення камер-пасток в іншому сухому лісовому регіоні В'єтнаму. Зоологи мають на меті провести перше в історії всебічне обстеження виду, щоб оцінити його чисельність і розподіл.

Нагадаємо, раніше у браконьєрів знайшли сотні ведмежих і тигрових лап

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені виявили унікальну тварину

Також "Знай.ua" писав, що дикі індички нападають на міста