За знижку постояльці погоджуються на стеження і перетворюють своє життя в реаліті-шоу з тисячами глядачів і чатом.

Гості, які приїжджають в готель Asahi Ryokan в японському місті Фокуока, який також відомий як "One Dollar Hotel" (однодоларовий готель) , мають можливість платити лише 1 долар за ніч, якщо вони погоджуються проводити все своє перебування в прямому ефірі. Про це пише CNN.

Адміністрація готелю пропонує номери за 1 долар, хоча середня ціна кімнати - 27 доларів. Але шукачам "шари" виставляють умову: все, що відбувається в приміщенні, транслюється в прямому ефірі. Так, в обмін на велику знижку постояльці погоджуються на стеження за собою.

Стрім ведеться на YouTube-каналі готелю з кількома тисячами підписників. У користувачів є чат, де вони можуть відкрито обговорювати дії постояльця. Зйомка ведеться 24 години на добу, закрити чимось камери не можна - тоді пропадає знижка.

готель Asahi Ryokan, фото CNN

Таке оригінальне рішення вигадав 27-річний власник готелю Тецуя Інує (Tetsuya Inoue). Готель дістався йому від бабусі, і японець одразу ж став думати в бік нової бізнес-моделі: "Нам потрібно було щось недороге і нове, щось, про що будуть говорити". Так Інує прийшов до думки показувати постояльців на весь інтернет.

Звичайно, у трансляції є обмеження. Головне: стрім стосується лише відео, глядачі при цьому нічого не чують. Хоча, якщо постояльці самі цього хочуть, мікрофон все ж можна включити. Туалет і ванна не оснащені камерами. Також заборонені "непристойні дії на камеру", в число яких входить секс.

Стріми почалися в середині листопада, і хоча за цей період було небагато постояльці, які прийняли таку пропозицію, у каналу вже набралося 8,5 тисячі передплатників. Судячи з трансляцій, наразі постояльцям і самими подобається формат "реаліті-шоу": вони читають коментарі і залишають глядачам записки.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Незважаючи на те, що долар за ніч - невигідна для готелю пропозиція, він планує в майбутньому заробляти з реклами на YouTube.

А наразі у системи готелю є істотні недоліки. Наприклад, дуже погана якість зйомки. Та й в кадрі відбувається не те щоб дуже багато всього.

У той же час така "особливість" готелю Asahi Ryokan викликає питання: а скільки ж коштує приватність людини? Втім, всі сходяться на думці, що, якщо гостю комфортно прожити під наглядом, то це вигідна пропозиція.

Нагадаємо, у Львові хочуть збудувати готель на кістках - на місці колишнього Стрийського цвинтаря

Як повідомляв портал Знай.ua, у київському готелі з номеру американського туриста вкрали 35 тисяч євро

Також Знай.ua писав, новий готель у Львові оформлять дизайнери світового рівня