Пошук доказів мікробного життя на Марсі наростає, і він навіть включається в заяви майбутніх місій на Марсі, пише Sciencealert. На думку одного вченого, ми, можливо, вже знайшли життя на Марсі, і це не тихі мікроби...

Ентомолог Вільям Ромосер з Університету Огайо роками переглядав публічно оприлюднені фотографії, зроблені марсоходами Марса, і він каже, що багато з них демонструють структури, схожі на комах - скам’янілих і живих.

Дослідження на Марсі, фото: NASA
Дослідження на Марсі, фото: NASA

І він навіть помітив кілька речей, схожих на змій. Цей доказ є, на його думку, хорошим виправданням для подальшого розслідування. Він представив свої висновки, які не були рецензовані, на щорічній зустрічі Ентомологічного товариства Америки в Сент-Луїсі.

"На Марсі було і існує життя", - стверджує Ромосер.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Існує очевидна різноманітність серед фауни марсіанських комах, яка демонструє безліч особливостей, схожих на комах-терранів, які трактуються як передові групи - наприклад, наявність крил, згинання крила, спритне ковзання / політ і різні структуровані елементи ніг", - каже вчений.

Марс, фото sciencealert

Фотографії з марсохідів Марса - особливо Curiosity, який є єдиним ровером, який все ще діє після того, як "Можливість" зустріла свою сумну долю у вигляді колосальної піщаної бурі минулого року - публічно оприлюднені, і вони демонструють детальний вигляд поверхні Марса. Геологи можуть вивчити їх, щоб спробувати зрозуміти геологічну історію планети.

Саме на цих фотографіях Ромосер помітив низку помилок. На багатьох фотографіях він показує комах - карапасів, ніг, крил, антен та сегментованих тіл, які здаються відмінними від навколишнього реголіту.

Нагадаємо, вчені назвали нову смертельну небезпеку колонізації Марса.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ілон Маск розповів про створення колонії на Марсі.

Також "Знай.ua" писав, що Ілон Маск назвав вартість подорожі на Марс.