У В'єтнамі винахідник створив альтернативу для "брудних" пластикових соломинок. Відомо, що чоловік зробив із стебел рослин трубочки, які можна використовувати до 6 разів.

Свій бізнес Тран Мінь Тянь заснував ще в 2017 році, а сьогодні його компанія робить близько 3 тисяч соломинок на день. Приблизний прибуток 400$. Відомо, що виготовлення таких трубочок - трудомісткий процес: порізати стебла однакової довжини, почистити і висушити, на що витрачається 2-3 дні.

Про це стало відомо завдяки повідомленням в'єтнамських ЗМІ.

Еко-соломинки, agrarii-razom.com.ua
Еко-соломинки, agrarii-razom.com.ua

"Я розумію, що така альтернатива не стане глобальним рішенням для зменшення використання пластикових трубочок. Я придумав соломинки як тимчасову заміну, щоб зменшити шкідливий вплив на навколишнє середовище. До того ж я не впевнений у масштабуванні такого бізнесу через обмежену кількість потрібних рослин", - говорить Тянь.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Тянь додає, що перехід від пластикових трубочок на трав'яні соломинки є досить інноваційним кроком, хоча має пройти певний час, щоб люди звикли.

Нагадаємо, тестя президента Зеленського прийнято на роботу в помічники депутата: подробиці.

Як повідомляв Знай.uа тесть Зеленського пригрелся під крилом нардепа з "Слуги народу": "Він працює над важливою темою".

Знай.uа писав, Україна ризикує залишитися без води швидше за Африку: екологи б'ють на сполох.