Новий рекорд був зафіксований 9 лютого 2020 року в Антарктиді. Повітря на острові Сеймур прогрілося до + 20,75°С. Це майже на цілий градус вище попереднього рекорду, зафіксованого на острові Сигню в січні 1982 року – 19,8°С.

Більш того, це другий рекорд лише за один місяць. Така температура є вкрай аномальною для Антарктиди. І глобальне потепління дає про себе знати у кожному куточку.

Антарктида є одним з найшвидших по нагріванню місць на Землі. Континент нагрівся майже на 3 градуси за останні 50 років

Такі несподівані кліматичні зміни можуть спровокувати не лише танення льодовиків і підвищення рівня світового океану, а й шкодять здоров’ю тварин, які мешкають на континенті.

Колонії пінгвінів в окремих частинах Антарктики скоротилися більш ніж на 75% за останні півстоліття. Потепління призвело до зменшення кількості криля – основного компонента їх раціону.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Льодовики Антарктиди, Жива планета
Льодовики Антарктиди, Жива планета

Науковці всього світу закликають створити мережу океанських заповідників для захисту морських мешканців, що допоможе їм адаптуватися до швидкоплинних змін клімату - глобального потепління.

Нагадаємо, що пінгвіни заполонили невеликий острів в Антарктиді. Близько 4 тисяч птахів вийшли на сушу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жительниці Львова Оксані Літинської вдалося підкорити всі сім найвищих гірських вершин світу.

Також "Знай.uа" писав, що українські полярники 24-ої експедиції на станції "Академік Вернадський" в Антарктиді привітали українців з Новим роком.